Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο Χίου: Καταδίκη Πολυνομοσχεδίου και Προϋπολογισμού έτους 2011

Εργατικό Κέντρο Χίου: Καταδίκη Πολυνομοσχεδίου και Προϋπολογισμού έτους 2011

13

Η κυβέρνηση με εντολή της Τρόικας και με τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, κατεδαφίζει τα εργασιακά δικαιώματα και συνθλίβει το βιοτικό επίπεδο μισθωτών και συνταξιούχων.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο που φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους με τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει στις εργασιακές σχέσεις.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το πολυνομοσχέδιο που ανοίγει παράθυρο στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, στις μειώσεις μισθών, σε χιονοστιβάδα απολύσεων, στην μείωση των αποζημιώσεων, στις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Καταδικάζουμε κάθε νόμο που μετατρέπει την αγορά εργασίας σε ζούγκλα και κάνει τον εφιάλτη της ανεργίας να παίρνει εξωπραγματικές διαστάσεις. Της ανεργίας που δεν οφείλεται στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αλλά στην ακόρεστη δίψα για υπερκέρδη των βιομηχανιών, επιχειρηματιών και τραπεζιτών.

Καταδικάζουμε την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2011 από μια αμιγώς δημοσιονομική και λογιστική δέσμη σκληρών μέτρων πρωτοφανούς λιτότητας, σε εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικούς στόχους και ρήτρες κοινωνικής προστασίας, με στόχο τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, του εισοδήματος ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και της κοινωνικής συνοχής.

Καλούμαστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη διατήρηση και αύξηση των μισθών και των συντάξεων, για δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας, για μια καλύτερη ζωή.

Είναι ευθύνη μας να αγωνιστούμε για όλα αυτά που οι λίγοι επιβάλλουν στους πολλούς. Γιατί τα συνδικάτα είναι η δύναμή μας.

Είναι η ώρα τα συνδικάτα να αποκτήσουν ακόμα πιο δυνατή φωνή και η φωνή της κοινωνίας να κάνει κάθε εντολοδόχο να σιωπήσει.

Είναι ώρα ευθύνης, συμμετοχής, ενότητας όλων χωρίς προφάσεις, δικαιολογίες και προαπαιτούμενα.

Καλούμαι την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να εντείνει περεταίρω τις διεκδικήσεις και την αγωνιστικότητά της μακριά από εξωθεσμικές συναντήσεις και αδιαφανείς συνεννοήσεις, που πλήττουν το κύρος της και την αξιοπιστία της.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή σε ημερίδα ανάπτυξης για τα νησιά- Ιδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής
Επόμενο άρθροΓιορτή στο περίπτερο των Ατόμων με Αναπηρία