Αρχική Νέα Τοπικά Ανταρσία στο Αιγαίο: Παιδικοί σταθμοί Μυτιλήνης: Με το καλημέρα η χρεοκοπία του...

Ανταρσία στο Αιγαίο: Παιδικοί σταθμοί Μυτιλήνης: Με το καλημέρα η χρεοκοπία του Καλλικράτη

8

Το πρόβλημα είναι μόνο για το Δήμο Λέσβου ή θα το ζήσουμε και εμείς;
Το ερώτημα αφορά το θέμα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, έτσι όπως το θέτει ο περιφερειακός συνδυασμός “Ανταρσία στο Αιγαίο”:

“Το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή στη Λέσβο αδυνατεί εξασφαλίσει τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς της Μυτιλήνης, καταδεικνύει τη χρεοκοπία του Καλλικράτη από την αρχή της λειτουργίας του.
Ο Καλλικράτης σχεδιάστηκε στη λογική της άρνησης του δικαιώματος στις κοινωνικές υπηρεσίες, με απώτερο στόχο τη γενικευμένη ιδιωτικοποίηση.
Και στην αυτοδιοίκηση η  κυβέρνηση εφάρμοσε τη πολιτική του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Με τον Καλλικράτη καταργούνται οι δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες για να χρηματοδοτηθεί η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους.
Η παύση πληρωμών του χρέους και η άμεση χρηματοδότηση τωνκοινωνικών υπηρεσιών είναι η μόνη λύση για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Αυτό πρέπει να παλέψουν οι γονείς και οι εργαζόμενοι συνολικά.
Ο Καλλικράτης συνεχίζει την πολιτική που οδήγησε το δήμο Μυτιλήνης στη χρεοκοπία και απλά μεταφέρει το κόστος στους εργαζόμενους. Η αποτυχία είναι ολοκληρωτική καθώς οι γονείς πληρώνουν τροφεία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι για τη φετινή χρονιά οι παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν με πολύ λιγότερα παιδιά, αφού μεγάλος αριθμός αποκλείστηκε από τη δημοτική αρχή του Νάσου Γιακαλή. Καθόλου τυχαία πρόσωπα της προηγούμενης δημοτικής αρχής συμμετέχουν στη νέα διοίκηση, γεγονός που εγγυάται τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο δήμαρχος Δ. Βουνάτσος που ρίχνει το μπαλάκι στους γονείς ασφαλώς και ήξερε τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει και ότι ο Καλλικράτης δεν αντιπαλεύεται με δηλώσεις.
Η πάλη για την ανατροπή του Καλλικράτη και συνολικά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ είναι όρος ζωής για την εργαζόμενη πλειοψηφία, οι ανάγκες της οποίας υποτάσονται μέσω του Μνημονίου στην εξυπηρέτηση του ληστρικού χρέους και της κερδοφορίας του κεφαλαίου”.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από την ΕΠΣ
Επόμενο άρθροΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ: λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η Ανάβαση Αίπους, Νέο ραντεβού