Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου και Αστυνομίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου και Αστυνομίας

8

 

Δήμος Χίου δεν είναι πλέον μόνο η πόλη. Αρα η Δημοτική Αστυνομία θεωρητικά δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο αλλά πρέπει να δει και την περιφέρεια. Πράγμα δύσκολο που αυτό οδήγησε και στην υπογραφή ενός “Πρωτοκόλλου Συνεργασίας”, μεταξύ του Δήμου Χίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη των δύο φορέων με το Δήμαρχο Πολύδωρο Λαμπρινούδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυριάκο Αφενδούλη, τους αντιδημάρχους Παντελή Στεφάνου και Νίκο Μαρτάκη αλλά και των εποπτών της δημοτικής αστυνομίας όπου και συζητήθηκαν οι πρώτες ενέργειες στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής.
Αμεσα αναμένεται εξάλλου να καθοριστεί πλήρως και το εν λόγω πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τις υποχρεώσεις της κάθε πλευράς.
Θετικός στην ενέργεια αυτή είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αφενδούλης, που σημείωσε ότι η Αστυνομία θα είναι στο πλευρό του Δημάρχου προκειμένου η Χίος να γίνει μια ανθρώπινη πόλη, όπου πεζοί και οχήματα θα συνυπάρχουν. 

Αυστηρότερη αστυνόμευση του κέντρου
Ετσι μέχρι και άμεση απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων αλλά και δικύκλων θα εφαρμοστεί στο κέντρο. Μέχρι τέλος του μήνα θα είναι αυστηρότερη η επιτήρηση και θα επιβεβαιώνονται κλήσεις.
Από την 1η όμως Φεβρουαρίου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν προκειμένου να πάρουν τα οχήματα τους από τους χώρους όπου θα τα μεταφέρει ο γερανός, που βγαίνει στους δρόμους την επόμενη εβδομάδα.
Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί γερανός ιδιωτικής εταιρείας αλλά μέσα στο προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου θα υπάρχει πίστωση για αγορά δημοτικού γερανού

Προσωρινά στο  “ΠΑΠΑΝΤΕΛΙΔΙΚΟ”
Ως προσωρινή λύση ανέφερε εξάλλου ο Δήμαρχος τη χρήση του “Παπαντελίδικου” στον Κάμπο για τη φύλαξη των οχημάτων που θα “σηκώνει” ο γερανός.
Ζήτησε έτσι την κατανόηση των καμπούσων, υποσχόμενος ότι θα διαμορφωθεί κατάλληλα για αυτό το σκοπό οικόπεδο που αγόρασε η δημοτική αρχή Βρουλή στην περιοχή της Αγ. Αικατερίνης.

Αλλαγές στην ελεγχόμενη
Ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης τόνισε ότι θα επανεξεταστεί και το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, με σχετική εισήγηση που θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οπως σημείωσε δεν γίνεται περιμετρικά του κήπου να σταθμεύουν για μια ολόκληρη μέρα αυτοκίνητα. Ειδικές κάρτες θα ισχύουν και πάλι για τους κατοίκους του κέντρου, ενώ ανέφερε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία μεγάλου πάρκινγκ 1.000 περίπου θέσεων σε χώρο που ωστόσο δεν αποκάλυψε.

ΠΗΓΗ: TVΠΑΤΡΙΔΑ