Αρχική Νέα Τοπικά Πανεπιστήμιο Αιγαίου: προειδοποιητικό διήμερο «λουκέτο»

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: προειδοποιητικό διήμερο «λουκέτο»

10

Κλειστά θα παραμείνουν Τρίτη και Τετάρτη τα Τμήματα των Σχολών σε όλα τα νησιά που δραστηριοποιείται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διαμαρτυρόμενο με αυτό τον τρόπο για την περικοπή των πιστώσεων και τη μείωση του προϋπολογισμού.

Η απόφαση της Συγκλήτου έχει να κάνει και με τις ελλείψεις καθηγητών και διδακτικού προσωπικού.   Όπως δήλωσε από τη Χίο, όπου την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκε στην τελετή καθομολόγησης 100 προπτυχιακών φοιτητών και 20 μεταπτυχιακών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας η Κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν είναι στην ίδια μοίρα με τα κεντρικά Πανεπιστήμια.

« Τα δυο κεντρικά Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν κληροδοτήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και πληθώρα διδασκόντων και είναι άδικο εκ μέρους της κυβέρνησης το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με αυτά» είπε ο κ. Τσάρτας υπογραμμίζοντας ότι «κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύει η Χώρα, θα πρέπει όμως και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας».

Στο διήμερο αυτό των κινητοποιήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκτός από τη συνέντευξη τύπου και διάφορες άλλες  εκδηλώσεις ανά νησί  προκειμένου τα αιτήματα ευρέως γνωστά της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

 

Θοδωρής Πυλιώτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤελετή καθομολόγησης στο Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΜάγεψε τους μαθητές στην Αργυρούπολη ο Σταμάτης Κριμιζής