Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Δημοκρατία – χούντα του κεφαλαίου ή εργατική δημοκρατία;

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Δημοκρατία – χούντα του κεφαλαίου ή εργατική δημοκρατία;

8

 

 Δημοκρατία – χούντα του κεφαλαίου ή εργατική δημοκρατία;

 

 

 

«Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

 Ρήγας Φεραίος

 

Πώς λέγεται αλήθεια το καθεστώς εκείνο κατά το οποίο η εξουσία σπρώχνει το λαό της στην εξαθλίωση και την ανέχεια, ενώ δεν υπολογίζει καμία αντίδραση, καμία διαμαρτυρία στα όσα κάνει; Που παρά τις συνεχείς και μακρόχρονες κινητοποιήσεις, απεργίες, καταλήψεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις (σε καθημερινή πλέον  βάση και σχεδόν από όλους τους εργασιακούς κλάδους και τη νεολαία) επιβάλλει δια ροπάλου, χημικών και  νόμου με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” το ξεκλήρισμα των λαϊκών – εργατικών οικογενειών; Τί είδους δημοκρατία είναι εκείνη που προσπαθεί να στρέψει το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια  στο άλλο και να σπείρει τον εμφύλιο μέσα στην τάξη των εργαζομένων για να αποπροσανατολίσει από τις πραγματικές ευθύνες και να κάμει ήσυχη τη “δουλειά” της; Ποιά είναι εκείνη η δημοκρατία που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και παίρνει όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα από τον κόσμο της εργασίας; Που κατακλέβει το λαό, είναι βουτηγμένη σε σκάνδαλα, διαπλέκεται με μεγαλοεργολάβους και  βγάζει πάντα λάδι τους κλέφτες σε κάθε πόρισμα, κάθε παραγραφή αδικήματος και κάθε ελεγκτική διαδικασία. Αφού για τους νόμιμους κλέφτες υπάρχουν πάντα και οι κατάλληλες νόμικες και νόμιμες διαδικασίες.

 Μιλάμε για μια εξουσία που έχει καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους και παγκόσμιους συμμάχους της, στα πλαίσια του διεθνούς καταμερισμούς εργασίας προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου. Και για να θυμηθούμε τα Δεκεμβριανά του 44, καλεί και τους συμμάχους – συνενόχους της στα πλαίσια των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών σχηματισμών ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, να συμβάλλουν στην επιβολή των μέτρων εξόντωσης του κόσμου της εργασίας, απέναντι μάλιστα σε ενδεχόμενες κοινωνικές αναταραχές. Μια κυβέρνηση και η πολιτική της, που εκπαιδεύει στρατιώτες στην 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία για την καταστολή πλήθους και διαδηλώσεων. Που όποτε “τρομάζει”, θέτει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το στρατό σε επιφυλακή ακόμα και με τις ξιφολόγχες (Δεκέμβρης 2008). Επιβάλλει με ΜΑΤ και όπλα, χωματερές καρκίνου και θανάτου σε Λευκίμη – Κερατέα, καταστρέφει το περιβάλλον για το κέρδος και απαγορεύει την κυκλοφορία, το δικαίωμα της συνάθροισης και της διαδήλωσης (βλ. Σέρρες ενόψει κινητοποιήσεων των αγροτών). Συμβάλλει στους πολέμους – “ειρηνευτικές αποστολές”, στον ξεριζωμό ανθρώπων και την προσφυγιά, ενώ ταυτόχρονα δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα, “πνίγοντας” με την Frontex και φράχτες στον Έβρο τα τελευταία ανθρώπινα αποδεικτικά στοιχεία. Μια δημοκρατία ρατσισμού, ανεργίας και καταστολής, που αποκαλεί τους εργαζόμενους κοπρίτες – ζώα  –  τζαμπατζήδες, έχοντας στην υπηρεσία της πρόθυμους, κρατικοδίαιτους, μεγαλοεισοδηματίες και λογής δημοσιογράφους – παπαγαλάκια, προπαγανδιστές της αντιλαϊκής πολιτικής που βάφουν το μαύρο, άσπρο και μας πουλάνε κουτόχορτο. Χαράτσια και διόδια,  καταστροφή υγείας, παιδείας και εργασίας, απαξίωση καθετί δημόσιου και ξεπούλημα των πάντων στους ιδιώτες. Τέτοια δημοκρατία, δηλαδή  ΧΟΥΝΤΑ του κεφαλαίου, τους τη χαρίζουμε! Μήπως όσο ποτέ άλλοτε ο λαός πρέπει να παλέψει για την εργατική δημοκρατία και την εργατική εξουσία, απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και το θάνατο στον οποίο με μαθηματική ακρίβεια μας σπρώχνουν;

 Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τη σάπια εξουσία τους, όπως αναδιατύπωσε σε σύνθημα άλλοτε το ΕΑΜ τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, ο λαός, μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας επιλέγει τα όπλα ή τις αλυσίδες. Και θυμηθείτε πως τούτος ο λαός έχει αποδείξει πως ξέρει να παλεύει ενάντια στους καταπιεστές του. Στην ιστορία του δεν έσκυψε κεφάλι σε κανέναν κατακτητή, κανένα δοσίλογο και κανέναν τύραννο. Όταν το μαζικό λαϊκό κίνημα το αποφασίσει, η Τυνησία και η Αίγυπτος θα μοιάζουν σαν το μικρό μόνο προεόρτιο από αυτό που τους περιμένει!

 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

http://antarsyachios.wordpress.com/

email: antarsya@live.com