Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: Ομιλία στην ολομέλεια για το άνοιγμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Κ. Μουσουρούλης: Ομιλία στην ολομέλεια για το άνοιγμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προχειρότητα και επιδερμική προσέγγιση καταλόγισε στην Κυβέρνηση, ο Βουλευτής N. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου: «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων»

Όπως υπογράμμισε ο Βουλευτής, η Κυβέρνηση, πιστή στην πάγια τακτική της, του «άλλα λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ», παρουσιάζει ένα σχέδιο νόμου χωρίς να γνωρίζει ποια είναι τα επαγγέλματα που θέλει να ρυθμίσει, ποιες και πόσες είναι οι προστατευτικές ρυθμίσεις στις οποίες υποτίθεται επεμβαίνει και γιατί υπάρχουν αυτές. Η πρακτική αυτή, συνέπεια της’πολιτικής ανασφάλειας’’ που τη διακατέχει, έχει ως αποτέλεσμα, πολλά από τα νομοθετήματά της, αντί να επιλύουν τα προβλήματα, να τα επιδεινώνουν ή ακόμα χειρότερα να δημιουργούν νέα!

Ο Βουλευτής Ν. Χίου επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να προβεί σε απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, παραπέμποντας κρίσιμες ρυθμίσεις σε Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις και δεν λαμβάνει υπ’ όψη τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε επάγγελμα ανάλογα με την περιοχή, στην οποία ασκείται. Χαρακτηριστικά ρώτησε τον Υπουργό: «Είναι το ίδιο πράγμα να ασκείς δικηγορία στην Αθήνα, από το να ασκείς δικηγορία στη Χίο;»

Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει άλλες είκοσι νομοθετικές παρεμβάσεις για τα επαγγέλματα, εκ των οποίων έντεκα είχαν γίνει από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έξι από Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και τέσσερις πριν από το 1974. «Ας μη μιλάτε, λοιπόν, για συντεχνίες, όταν αποδεικνύεται από τις πράξεις σας ότι εσείς οι ίδιοι ήσασταν εκείνοι που ενίσχυσαν τον προστατευτισμό» είπε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε την ομιλία σε μορφή video:  https://rcpt.yousendit.com/1048009527/7223859881e031a16c6d01d0a5270494

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός ο φετινός χορός του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»
Επόμενο άρθροΠεριφερειάρχες Αιγαίου: Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου