Αρχική Ομογένεια Ο Σύλλογος Χαλκουσίων Αττικής εξέλεξε νέα διοίκηση

Ο Σύλλογος Χαλκουσίων Αττικής εξέλεξε νέα διοίκηση

29

Παρέμεινε πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής ο  Σταμάτης Χονδρογιωργάκης.
Στην αίθουσα «Χίος» του ξενοδοχείο Metropolitan (πρώην Χανδρής), πραγματοποίησαν, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά και γενική συνέλευση ο Σύλλογος Χαλκουσίων Αττικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου στον χαιρετισμό του, αλλά και στον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Σύλλογος συμπλήρωσε ζωή μισού αιώνα από την ίδρυσή του, αφού ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, που ο αείμνηστος Ισίδωρος Μπάτσης, έκανε πράξη τους οραματισμούς του. Δυστυχώς, η ροή των σημερινών πραγμάτων δεν μας επιτρέπει να αναδείξουμε το εν λόγω βαρυσήμαντο γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις.

Μοιάζει βέβαια με κοινοτοπία να το λέμε συχνά πυκνά, ότι αποστολή του Συλλόγου είναι να τηρεί με ευλάβεια τα έθιμα και τις διαχρονικές παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Τα παλαιά μέλη, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ανταποκρίνονται πάντα θετικά στις διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Όμως φτάσαμε στο αποκαρδιωτικό σημείο το διοικητικό συμβούλιο την τελευταία δεκαετία, κατά παράβαση του καταστατικού, να απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα.

Γι’ αυτό, αν θέλουμε ο ιστορικός μας σύλλογος να έχει μέλλον, χρειάζεται το ζήλο και τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων. Πρέπει τα παιδιά μας να αντιληφθούν το χρέος που έχουν απέναντι στον τόπο καταγωγής τους».

Ακολούθησε ο απολογισμός.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν χαιρετισμό ο βουλευτής Κωστής Μουσουρούλης, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης.
Διαβάστηκαν χαιρετισμοί, της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδας Τσουρή, του δημάρχου Χίου Πολύδωρα Λαμπρινούδη και του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη.

Σε σώμα καταρτίσθηκαν τα μέλη της διοίκησης που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στη γενική συνέλευση. Συγκεκριμένα. Σταμάτης Χονδρογιωργάκης (πρόεδρος), Νικόλαος Γκιάλης του Κωσνταντίνου (αντιπρόεδρος), Αντωνία Νικολουδάκη του Νικολάου (γραμματέας), Μαρία Μαυρίκου (ταμίας) και μέλη οι Νικόλαος Γκίαλης του Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Γκίαλης του Νικολάου, Εμμανουήλ Νικολουδάκης του Γεωργίου. Αναπληρωματικό μέλος Ιωάννα Αγγελοπούλου.

Εξελεγκτική επιτροπή οι, Αργύρης Μπρουζάκης και Νικόλαος Μαρμαρινός, ενώ εκπρόσωποι στην ΟΧΣΑ ορίστηκαν οι, Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, Νικόλαος Γκιάλης του Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Γκιάλης του Νικολάου.

● Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Χαλκουσίων Αττικής, θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα του, στο κέντρο «Φαγοπότι» Μυστρά 16 και Ολυμπίας στην Άνω Γλυφάδα. Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται μενού και ποτά, εκτός μπύρας.