Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Για τον τρόπο “αξιοποίησης” των ΑΠΕ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Για τον τρόπο “αξιοποίησης” των ΑΠΕ

12

 Green business in Chios – Let’s not Let ΡΟΚΑΣ Roll


Παραμυθιάζουν για ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Πράσινα σαν τα χρώματα του σοσιαληστρικού ΠΑΣΟΚ και της πράσινης οικονομίας τους. Από δίπλα και η ΝΔ σαν άλλη απόχρωση του ίδιου πρασίνου. Χέρι – χέρι αλά Ρόκας-ibertrola corporation βάλθηκαν να μας δείξουν το δρόμο της πράσινης κερδοφορίας στο νησί και την περιφέρειά μας. Οι ίδιοι οι καπιταλιστές που απειλούν το περιβάλλον και τον πλανήτη με καταστροφή, βρήκαν ακόμα και μέσα στην περιβαλλοντική (και οικονομική) κρίση νέο πεδίο κερδοφορίας να επεκτείνουν τις μπίζνες.

 

Ο λόγος για τον τρόπο “αξιοποίησης” των ΑΠΕ. Με τί μετράται  το κόστος και η απόδοση μιας “επένδυσης” ; Με όρους ιδιωτικής κερδοφορίας (και μεγιστοποίησης των κερδών) όπως το μετράνε οι καπιταλιστές προς  όφελος και ικανοποίηση της αδηφάγου διάθεσης του κάθε Ρόκα και της κάθε πολυεθνικής ή με όρους κοινωνικής – κοινής  ωφελείας προς όφελος και ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Μα το δεύτερο είναι σαφώς ασύμβατο με το σύστημά τους και τους σκοπούς τους. Η διαχειριστική αντιμετώπιση για το πόσες ανεμογεννήτριες μας χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών και μόνο του νησιού και ενώ η κατεύθυνση παραμένει στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση. Αποπροσανατολιστικά και εκτονωτικά μόνο μπορεί να λειτουργεί. Μόνο συναίνεση μπορεί να προσφέρει απλόχερα στο Ρόκα και τον κάθε Ρόκα για να πατήσει πόδι στο νησί και σταδιακά να καταστρέψει τις περιοχές όπου θα αναπτυχθεί από κάθε άποψη ιστορική, οικολογική, αρχαιολογική και οικονομική με καταστροφικές συνέπειες και στην ίδια τη φυσιογνωμία του τόπου μα και στη ζωή και την εργασία των ίδιων των κατοίκων. Το σύνολο του λαού οφείλει να σταθεί απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους “επένδυση”, που για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπαλλήλους (τοπικά και κεντρικά) δεν αφορά ανάπτυξη ή θέσεις εργασίας όπως ισχυρίζονται και προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν. Βλέπουμε τα ανάλογα παραμύθια σε κεντρικό επίπεδο πως ερμηνεύονται. Το καλό της τσέπης των ολίγων εχόντων και κατεχόντων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση της φύσης και των εργαζομένων, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ζωής τους και καταστροφή τοπικών περιοχών για την ιδιωτική κερδοφορία. Από τη Λευκίμμη μέχρι την Κερατέα κι από την Πτολεμαΐδα μέχρι την Άνδρο όπου περιοχές ολόκληρες θυσιάζονται στο βωμό του κεφαλαίου.

 

Το σύνολο της κοινωνίας της Χίου, όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, οφείλουμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να μην αφήσουμε καμία πολυεθνική και κανένα πολιτικό τους εκπρόσωπο να κάμει κουμάντο στον τόπο μας καταστρέφοντας τη φύση και τις ζωές μας. Εκκινώντας με αντικαπιταλιστικό πρόσημο, χτυπώντας την αιτία και όχι το αποτέλεσμα, οφείλουμε να ανοίξουμε τον δρόμο και την προοπτική που θα μπορεί να εξασφαλίσει το κοινό μας καλό και τη βελτίωση της ζωής μας, με σεβασμό και κατάργηση της εκμετάλλευσης φύσης και ανθρώπου, χωρίς εξωτερικούς ρυθμιστές και αχθοφόρους των ονείρων μας που θα κοιτούν μόνο πως να γεμίσουν οι τσέπες τους.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

http://antarsyachios.wordpress.com/