Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Μακριδάκης: η αντίσταση της Κερατέας

Γιάννης Μακριδάκης: η αντίσταση της Κερατέας

12

Στην Κερατέα εδώ και τρεις μήνες γίνεται πόλεμος. Δημοτική αρχή και κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην “πράσινη επένδυση” που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους. Εκεί άραγε δεν δίνονται αντισταθμηστικά στον Δήμο; Εκεί άραγε ο Δήμαρχος έκανε παζάρια για το 3 ή το 5 % ετησίως; Εκεί άραγε οι Βουλευτάδες και πολιτικάντηδες ήταν ασυζητητί υπέρ της επένδυσης ΧΥΤΑ;
Αν νομίζετε ότι δεν έχει καμιά ομοιότητα η περίπτωση της Κερατέας με τη δική μας, είστε μακράν νυχτωμένοι.
Κι εκεί το ζήτημα είναι άκρως περιβαλλοντικό κι εκεί τίθεται ζήτημα εξυπηρέτησης ολόκληρης της Αττικής και εκεί δίνονται εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο ετησίως, και εκεί ανοίγουν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους.
Τι είπατε; Εκεί έχουν να κάνουν με σκουπίδια κι εδώ με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας;
Από τη στιγμή που ένας τόπος γίνεται ολόκληρος “εργοστάσιο” για να εξυπηρετήσει ανάγκες μιας μεγαλούπολης που είναι ουσιαστικά η μισή Ελλάδα, καμία σημασία δεν έχει αν αυτό το εργοστάσιο καίει σκουπίδια ή αέρα. Δεν διαφέρουμε πουθενά με την τύχη που επιφυλάσσουν στην Κερατέα επενδυτές και κυβέρνηση. Ούτε καν στη μυρωδιά. Διότι ούτε ο ΧΥΤΑ θα μυρίζει.
Αντιθέτως μοιάζουμε σε πολλά. Η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας είναι ακριβώς ίδια.
Εναλλακτικές; Πολλές και πολύ απλές. Αλλά δεν είμαι αρμόδιος να τις προτείνω. Για το μόνο που είμαι αρμόδιος είναι να υπερασπιστώ τη Χίο που θέλω να ζω. Και αυτό να το κάνω με όποιο κόστος και με κάθε μέσο.

Γιάννης Μακριδάκης