Αρχική Νέα Οικονομία Νέος επενδυτικός νόμος: Αρχίζουν τη Μ. Πέμπτη οι αιτήσεις

Νέος επενδυτικός νόμος: Αρχίζουν τη Μ. Πέμπτη οι αιτήσεις

6

Tα προεδρικά διατάγματα και τις αποφάσεις με τις οποίες υλοποιείται ο νέος επενδυτικός νόμος έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχόϊδης, δύο μήνες μετά την ψήφιση στη Βουλή του σχετικού νόμου.
Παράλληλα ενεργοποιείται το νέο Εθνικό Ταμείο για την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. 

Η πρώτη προκήρυξη του νέου νόμου πραγματοποιείται τη Μεγάλη Πέμπτη και μέσω αυτής θα διατεθούν συνολικά κεφάλαια ύψους  3 δισ. ευρώ, από τα οποία 800 εκατ. ευρώ αφορούν σε ενισχύσεις και 2,2 δισ. σε φοροαπαλλαγές. 

Οπως τόνισε ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης στη φάση αυτή, ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του ηλεκτρονικά και μετά στα γραφεία εξυπηρέτησης επενδυτών μέχρι την 31/5. 

Σε ό,τι αφορά στη β’ προκήρυξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, προβλέπονται επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τη γενική επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή συνοχή ύψους 1,2 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την επιλογή των τραπεζών που θα επενδύσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο διαχειρίζεται το ΕΤΕΑΝ, προκειμένου να δημιουργηθούν έξι ταμεία δανειοδότησης.