Αρχική Νέα Οικονομία Νέος επενδυτικός νόμος: Αρχίζουν τη Μ. Πέμπτη οι αιτήσεις

Νέος επενδυτικός νόμος: Αρχίζουν τη Μ. Πέμπτη οι αιτήσεις

8

Tα προεδρικά διατάγματα και τις αποφάσεις με τις οποίες υλοποιείται ο νέος επενδυτικός νόμος έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχόϊδης, δύο μήνες μετά την ψήφιση στη Βουλή του σχετικού νόμου.
Παράλληλα ενεργοποιείται το νέο Εθνικό Ταμείο για την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. 

Η πρώτη προκήρυξη του νέου νόμου πραγματοποιείται τη Μεγάλη Πέμπτη και μέσω αυτής θα διατεθούν συνολικά κεφάλαια ύψους  3 δισ. ευρώ, από τα οποία 800 εκατ. ευρώ αφορούν σε ενισχύσεις και 2,2 δισ. σε φοροαπαλλαγές. 

Οπως τόνισε ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης στη φάση αυτή, ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του ηλεκτρονικά και μετά στα γραφεία εξυπηρέτησης επενδυτών μέχρι την 31/5. 

Σε ό,τι αφορά στη β’ προκήρυξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, προβλέπονται επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τη γενική επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή συνοχή ύψους 1,2 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την επιλογή των τραπεζών που θα επενδύσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο διαχειρίζεται το ΕΤΕΑΝ, προκειμένου να δημιουργηθούν έξι ταμεία δανειοδότησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοινή δήλωση Μουσουρούλη – Κασαπίδη από την επίσκεψη στη Χίο
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: «ATTENBERG », 15/4