Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: για καντίνα Μπέλλα Βίστα

ΛΑΣ: για καντίνα Μπέλλα Βίστα

21

 

Απάντηση στο θέμα της καντίνας και στην ενοικίαση χώρου στην παραλία της Μπέλλα Βίστα και στην καταγγελία που έγινε για εργασίες το περασμένο Σαββατοκύριακο, δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση με σχόλιο του επικεφαλής Μάρκου Σκούφαλου. Τονίζει ότι την απόφαση της ενοικίασης υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις Λαμπρινούδη και Χαλλιορή και εκφράζει τη θέση της ΛΑΣ για το θέμα των παραλιών. Συγκεκριμένα επισημαίνονται τα εξής:


Το έργο δεν είναι παράνομο κατά το μέρος της ενοικίασης και του στησίματος “περιπτέρου“.

Με τον καλλικρατικό δήμο όλες πλέον οι παραλίες έχουν περάσει στα χέρια του δήμου ο οποίος και τις δημοπρατεί στα πλαίσια των έμμεσων ιδιωτικοποιήσεων. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι για δυο χρόνια για να είναι και προσοδοφόρα για τον ιδιώτη.

Η λογική αυτή της δημοπράτησης όλων των παραλιών με υποτιθέμενους όρους κλπ έχει ψηφιστεί από την παράταξη Λαμπρινούδη και Χαλλιορή.

Έχουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίσει όλες τις σχετικές δημοπρατήσεις τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην οικονομική επιτροπή με το σκεπτικό ότι: γη, αέρας, θάλασσα, παραλίες κλπ αποτελούν δημόσια περιουσία και επομένως απαιτείται ελεύθερη πρόσβαση στους πάντες χωρίς άμεσο ή έμμεσο εκβιασμό από οποιονδήποτε επί της ουσίας καταπατητή ελεύθερων χώρων.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει και τα σχετικά πρακτικά από το δήμο.

    Επί της ουσίας για να αποτρέπονται τέτοιες αποφάσεις ή τέλος πάντων να δίνεται μια μάχη από καλύτερες θέσεις, χρειάζεται ο λαός, οι οργανώσεις του και τα κινήματα του να βρίσκονται μέσα  στα Δ.Σ. και να επιβάλλουν τις θέσεις τους ή στη χειρότερη περίπτωση να αποκτούν πείρα για τους φίλους τους και τους εχθρούς τους, ώστε τα πυρά τωρινά και αυριανά να έχουν κατεύθυνση και στόχο.

Διαφορετικά θα απορούμε, αλλά άνευ ουσίας.

 

Μάρκος Σκούφαλος