Αρχική Απόψεις Aρθρα Δημήτρης Αθανασόπουλος: ΑΠΟ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δημήτρης Αθανασόπουλος: ΑΠΟ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥΠΟΛΗ

33

 

ΑΠΟ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥΠΟΛΗ

 

 ΄Εχουν περάσει ελάχιστοι μήνες από την εφαρμογή του ΄Καλλικράτη΄ και δυστυχώς βλέπουμε να επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για υποβάθμιση των ημιαστικών κέντρων των Δήμων που συνενώθηκαν στον ενιαίο δήμο Χίου.

 Μια βόλτα στους δρόμους του Βροντάδου και το άνοιγμα της βρύσης ενός σπιτιού φτάνει για να καταλάβει κάποιος τον τίτλο του άρθρου.

  Παντού άπλυτοι κάδοι γεμάτοι σκουπίδια που απλώνονται και στον διπλανό χώρο, ενώ αρκετά ανοίγματα δρόμων έχουν μετατραπεί σε μικρές χαβούζες ή σταθμούς εκφόρτωσης κάθε μορφής μπάζων.

 Η υποδομή σε μέσα[αυτοκίνητα συλλογής σκουπιδιών,φορτηγά,πλυντήριο,κάδοι κ.λ.π] και σε ανθρώπινο δυναμικό έχει μεταφερθεί στη Χώρα και έχει χαθεί μέσα στο δαίδαλο του νέου Δήμου. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη προτεραιότητας στην καθαριό-τητα των νέων διαχειριστών της Δημοτικής Αρχής είναι προφανής. Και μην ξεγελά η εικόνα της παραλίας γιατί ο φαρισαϊσμός της βιτρίνας είναι απατηλός.Αν και εκεί πολλές φορές τα πράγματα είναι ίδια. Η αστεία αλλά και ταυτόχρονα τριτοκοσμική εικόνα το Σαββατοκύριακο στη Δασκαλόπετρα,με τα γλέντια στο κέντρο και ακριβώς απέναντι τα σκουπίδια σωρό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

 Βέβαια θα αντιτείνει κάποιος δεν ευθύνεται μόνο η ανεπάρκεια των δημοτικών ¨αρχόντων¨ αλλά ευθύνη έχουν και οι πολίτες. Και βέβαια για την όλη κατάσταση της σκουπιδούπολης υπόλογοι είναι και άλλοι παράγοντεςόπως:

 Η έλλειψη παιδείας αρκετών συμπολιτών και δη περί την οικοδομή συναναστρεφόμε

νων και η μικροαστική συντηρητική συμπεριφορά πολλών. Που ενώ φτιάχνουν σπίτια και κήπους εκατομμυρίων περιχαρακώνονται στον ιδιωτικό τους χώρο αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στο δημόσιο χώρο έστω και αν αυτός είναι έξω από την πόρτα τους. Και τέλος φταίει η έλλειψη επικοινωνίας Δήμου και πολιτών τρανό δείγμα της καταστροφικής για την κοινωνική συνοχή αποτέλεσμα του ΄Καλλικράτη¨.

 Αλλά ας έλθουμε στο άλλο θέμα του νερού.

 Ο εκφυλισμός των υποδομών, που τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκαν και εξασφάλισαν την ποιότητα του νερού σχεδόν όλο το χρόνο στους Βρονταδούσους,με την έλλειψη ορθολογιστικής διαχείρισης είχε σαν αποτέλεσμα να δίνεται νερό 3500 μικροζίμενς ,δηλαδή θάλασσα.Στέλνουν από τα Δελφίνια νερό άμεσα χωρίς να δουλεύουν οι αφαλατώσεις ,νερό που από το τέλος Μαϊου είχε αρχίσει να γίνεται θαλασσινό.

  Κύριοι της Δημοτικής Αρχής κ. Δήμαρχε Λαμπρινούδη,κ.Μαρτάκη αντιδήμαρχε καθαριότητας ,κ.Μούνδρε Αντιδήμαρχε για τον Βροντάδο,κ.Φυτούση πρόεδρε ΔΕΥΑΧ αν δεν είστε σε θέση να εξασφαλίσετε τα στοιχειώδη δηλαδή καθαριότητα και νερό τότε γιατί είστε ικανοί;

 Κύριοι της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα οι εκ Βροντάδου προερχόμενοι αφήστε τις γενικόλογες κριτικές ,τις πλουτοκρατίες και τους ευρωπαίους εχθρούς και ασκείστε αντιπολίτευση πάνω στην καθημερινότητα του πολίτη. Και κυρίως πείτε τα πράγματα ,τα αίτια και τους υπεύθυνους με το ονοματεπώνυμο τους.

 

                                                                                               Δ. Αθανασόπουλος

Υ.Γ

 ΄Εχει φτάσει το τέλος του Ιουνίου και δεν βλέπω το θερινό δημοτικό κινηματογράφο να ξεκινάει. Ελπίζω η έλλειψη παιδείας του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής να μην φτάνει ως το σημείο να κλείσουν τον θερινό κινηματογράφο.Όσο για ενδεχόμενη δικαιολογία για οικονομική ένδεια το κόστος λειτουργίας του είναι αρκετά λιγότερο από τον ετήσιο μισθό ενός αντιδημάρχου ή ενός εκ των πολλών ειδικών συμβούλων. ΄Ετσι για να καταλαβαινόμαστε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής, 42η ημέρα, απολογία ιδιώτη φύλακα που ισχυρίστηκε ότι δεν άγγιξε την Αγγελική…
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις από το Σύλλογο Καρκινοπαθών