Αρχική Ομογένεια Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη στο 6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΧΙΩΝ

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη στο 6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΧΙΩΝ

20

      Χίος, 3/8/2011

       Αγαπητοί συμπατριώτες

Φίλες και φίλοι

Με ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε, για μια ακόμη φορά στη Χίο, για την πραγματοποίηση του 6ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Χίων και του 57ου Ετήσιου Χιακού Συνεδρίου των Σωματείων Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά.

Θα ήθελα εξ αρχής να υπογραμμίσω ότι για μας είστε πάντοτε συμπατριώτες μας, παρά τις αποστάσεις που μας χωρίζουν. Ίσως μάλιστα η απόσταση να ενδυναμώνει, να πολλαπλασιάζει την αγάπη σας για τη γενέτειρα, για τη Χίο μας. Η ξεχωριστή σας δραστηριότητα, και η πολύπλευρη προσφορά των Σωματείων στον τόπο μας το αποδεικνύουν αυτό.                                           

Η Ελληνική Ομογένεια συνιστά ένα από τα πλέον υγιή, δυναμικά και δραστήρια τμήματα του Ελληνισμού. Πανάξιος και αποτελεσματικός πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και κιβωτός διαφύλαξης των ελληνικών παραδόσεων και του ελληνικού πολιτισμού, αφού πάντοτε φροντίζει να κρατάει ζωντανούς τους δεσμούς της με την πατρίδα.

Οι Χιώτες της διασποράς, οι Χιώτες της Αμερικής και του Καναδά, άνθρωποι που ξεκίνησαν σε δύσκολες εποχές να δημιουργήσουν μια πορεία ζωής σε άλλες χώρες, πάλεψαν ενάντια σε ποικίλες δυσκολίες και αγωνίστηκαν, έχουν όμως καταφέρει οι ίδιοι, όσο και τα παιδιά τους, μετανάστες δεύτερης πλέον και τρίτης γενιάς να αποτελούν καταξιωμένα μέλη των κοινωνιών στις οποίες ζουν, επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, αλλά με την ίδια πάντοτε αγάπη για την πατρίδα που έχουν αφήσει πίσω.

Οι άνθρωποι αυτοί, που βρήκαν άλλη μία πατρίδα στη γλυκιά χώρα της ελευθερίας, χώρα που έδινε τη δυνατότητα σε όποιον είχε διάθεση να αγωνιστεί και να δουλέψει να προχωρήσει γρήγορα, συμβάλλοντας στη γενικότερη ανάπτυξη, προσπαθούν σήμερα να μιλήσουν με το παράδειγμά τους στην πρώτη τους πατρίδα, την οποία ποτέ δεν ξεχνούν, και πάντοτε θέλουν να βοηθήσουν.

Είναι αυτό ένα στοιχείο που οφείλουμε να κρατήσουμε, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας. Το στοιχείο της δημιουργικότητας, της επίμονης και μεθοδικής εργασίας, της θετικής ματιάς απέναντι σε δυσκολίες. Αυτό το πνεύμα εκπροσωπείτε, αγαπητοί συμπατριώτες, και είμαι βέβαιος ότι η δημιουργική αξιοποίηση του μπορεί να έχει πολύπλευρα θετικά αποτελέσματα.

Επιτρέψτε μου πριν κλείσω να επισημάνω το στοιχείο της κοινωνικής προσφοράς στη Χίο που έχουν καταγράψει για σειρά ετών τα Χιακά Σωματεία σε πολλές περιπτώσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι η γενέτειρα βρίσκεται πάντα στη σκέψη σας και στις καρδιές σας. Ότι βρίσκεστε πάντοτε κοντά στην τοπική κοινωνία και στις ανάγκες της, ουσιαστικοί αρωγοί και συμπαραστάτες. Γι’ αυτό το έργο σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να έχετε πάντοτε τη δυνατότητα της προσφοράς στο γενέθλιο τόπο. Για μας τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας είστε ξενιτεμένοι αλλά όχι ξένοι!

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζουμε για μια ακόμη φορά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαβούλευση Περιφέρειας για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων»
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ ΚΝΕ στο κόκκινο φαναράκι του λιμανιού