Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ‘Αρωμα Ευρώπης στο… Πανεπιστήμιο Αιγαίου

‘Αρωμα Ευρώπης στο… Πανεπιστήμιο Αιγαίου

96

 
ΜΙΑ ΠΟΛΥ σημαντική θέση καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την πρώτη σε περιφερειακό επίπεδο, σε ό,τι αφορά την επίδοσή τους στην κατάρτιση χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. ερευνητικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πέτυχε ποσοστό 80% και έλαβε την 6η θέση πανελλαδικά, αφήνοντας πίσω του Πανεπιστήμια όπως της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για την απρώτη απόπειρα αξιολόγησης που διενεργήθηκε με βάση τις προτάσεις των ιδρυμάτων για χρηματ
οδότηση ερευνητικών δράσεων από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Συνολικά από όλα τα ιδρύματα υποβλήθησαν 189 προγράμματα από τα οποία εγκρίθηκαν τα 145, ποσοστό δηλαδή της τάξης του 77%. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι πάνω από το μέσο όρο στις δικές του προτάσεις, με ποσοστό 80%.
Η έμεση αυτή αξιολόγηση θεωρείται σημαντική διότι για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια του συναγωνισμού στην ανώτατη εκπαίδευση.
Κατά την άποψή μας περισσότερο ενδιαφέρον για το επίπεδο των σπουδών και τη δυναμική των πτυχίων θα είχαν τα στοιχεία που αφορούν την εξεύρεση εργασίας, αφού όμως κατά τους ειδικούς κρίνεται ότι αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο το αναφέρουμε. 

Διαφήμιση