Αρχική Ομογένεια Γενική Συνέλευση ΚΟΡΑΗ Αττικοβοιωτίας

Γενική Συνέλευση ΚΟΡΑΗ Αττικοβοιωτίας

35


Με την παρουσία πολλών Χίων της Αττικής, που γέμισαν την αίθουσα «Αιγαίο Πέλαγος» του ξενοδοχείου «Μετροπόλιταν» (Χανδρής) το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μελών της Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας ο ΚΟΡΑΗΣ. Προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο π. Μακάριος Βαρλάς. 
Στον απολογισμό της χρονιάς,που πέρασε, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Αντώνιος Χαροκόπος, ο οποίος ανέπτυξε τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες του ΚΟΡΑΗ κυρίως στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού.
Ειδική αναφορά έγινε στο πνευματικό Συμπόσιο για τον Αγ. Αθανάσιο τον Πάριο, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Χίο. Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα εκδοθούν σε τόμο τα πρακτικά του Συμποσίου, για να γνωρίσουν τον πρώτο Σχολάρχη της ιστορικής Σχολής της Χίου περισσότεροι συμπατριώτες.
Επίσης αναφέρθηκε στην επανεκτύπωση των δύο τελευταίων τόμων των Ατάκτων του Αδαμαντίου Κοραή, η οποία δρομολογείται με πρωτοβουλία της Αδελφότητος και εξέφρασε την ευχή ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το σημαντικό αυτό έργο.
Τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Στις προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΚΟΡΑΗ να σημειώσουμε ότι εντάσσεται η πανηγυρική εκδήλωση για τα 170 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Χίου Εθνοδιδασκάλου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών στις 9 Απριλίου με ομιλητές τους διακεκριμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου και κ. Γεώργιο Χριστοδούλου, ενώ προετοιμάζεται μια αξιόλογη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία και στην Σικελία, εκεί, όπου μεγαλούργησε ο ελληνικός πολιτισμός.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Κοκκίνησε” η πισίνα του Ιωνικού
Επόμενο άρθροΓήπεδο στην Καλλιμασιά αποφάσισε η ΕΠΣ