Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις “Αγάπη και διαφορετικότητα”, Μουσικό Φεστιβάλ σε Χίο και Οινούσσες

“Αγάπη και διαφορετικότητα”, Μουσικό Φεστιβάλ σε Χίο και Οινούσσες

114

Με παραμύθια για νεράιδες και ξωτικά, μια σύγχρονη διαδραστική παράσταση μουσικού θεάτρου και τρεις συναυλίες με ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, από κλασική μουσική και διάσημα soundtracks, μέχρι παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια αλλά και διασκευές από τη διεθνή rock και jazz σκηνή, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, με θέμα “Love and Diversity” – Αγάπη και διαφορετικότητα.
Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε τρία ιστορικά κτήματα του Κάμπου, το Ρίζικο, το Καράβικο και το κτήμα Σπύρου Στεφάνου, το Οθωμανικό σχολείο στο Κάστρο, το Αμφιθέατρο Οινουσσών και ο Αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει στις 2 Αυγούστου από το Ρίζικο (στις 9.00 μμ., Ventus Ensemble: “Sunofabeach”) και ακολουθεί το Σάββατο η συναυλία στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, για να συνεχιστεί την Κυριακή στις Οινούσσες.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πάνω από 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που θα υμνήσουν με τον δικό τους τρόπο την αγάπη για τη ζωή, τον κόσμο,  την αγάπη για τις τέχνες και τη μουσική…

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με την ευγενική υποστήριξη των:
Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, Δήμου Χίου, Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Συλλόγου “Φίλοι Οινουσσών” και των εταιρειών BlueStarFerries, HellenicSeaways και της AegeanAirlines.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Παρασκευή 2.08, ώρα 21:00 | Ρίζικο, Κάμπος Χίου
Ventus Ensemble: “Sunofabeach”
ChickCorea, Vangelis, SnarkyPuppy, διάσημα soundtracks και κομμάτια από τη διεθνή ηλεκτρονική, jazz και rock μουσική σκηνή… αλλιώς! Το σχήμα Ventus Ensemble τολμά πρωτότυπες και ευφάνταστες διασκευές, χρησιμοποιώντας παράλληλα tape και liveelectronics.
Το αποτέλεσμα, μια σύγχρονη, ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και άκρως καλοκαιρινή «καντάδα»…!
VentusEnsemble:
Κώστας Γιοβάνης, όμποε | Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο | Guido De Flaviis, σαξόφωνο | Δημήτρης Ντακοβάνος, φαγκότο | Δημήτρης Γκόγκας, τρομπέτα | Σπύρος Βέργης, τρομπόνι | Μάνος Βεντούρας, κόρνο

Σάββατο 3.08, ώρα 21:00 | Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου
Berlin Music Ensemble Quartet & Ventus Ensemble: “Love Affair”
ΣυναυλίακλασικήςμουσικήςμεέργατωνLudwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvořák, Alexander Glasunov, Daniel Schnyder, Νίκου Σκαλκώτακ.ά.
Συμπράττουν:
Berlin Music Ensemble Quartet:
ArtiomOrdiyants, βιολί | ΌλγαHoldorff – Μυριαγκού, βιολί | DilhanKantas, βιόλα | Junko Fujii, τσέλο
VentusEnsemble:
Κώστας Γιοβάνης, όμποε | Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο| Guido De Flaviis, σαξόφωνο | Δημήτρης Ντακοβάνος, φαγκότο | Δημήτρης Γκόγκας, τρομπέτα | Σπύρος Βέργης, τρομπόνι | Μάνος Βεντούρας, κόρνο

Κυριακή 4.08, ώρα 21:00 | Αμφιθέατρο Οινουσσών
Berlin Music Ensemble Quartet & Ventus Ensemble: “Love scores”
Από την κλασική ως την pop!
Α΄ μέρος: Έργα των Alexander Glasunov, Daniel Schnyder, Νίκου Σκαλκώτα κ.ά.
Β΄ μέρος:Διάσημα soundtracks και κομμάτια από τη διεθνή ηλεκτρονική, jazz και rock μουσική σκηνή σε ευφάνταστες διασκευές.

Τρίτη 6.08 & Τετάρτη 7.08, ώρα 21:00 | Οθωμανικό σχολείο στο Κάστρο της Χίου
Manos Tsangaris: “Love and Diversity”
Παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου
Ερμηνεύουν οι dissonArt ensemble
Συμπράττει η ηθοποιός Αθηνά Αλεξοπούλου
Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Μάνος Τσαγκάρης, θέτει μια σειρά από multiplechoice ερωτήσεις, προσπαθώντας να εξερευνήσει την ιεροτελεστία της γνωριμίας δύο άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, αλλά και το «μυστήριο» των διαπροσωπικών σχέσεων…
Γύρω από αυτόν τον θεματικό άξονα και βασισμένη στη φιλοσοφία του speeddating, ξετυλίγεται σταδιακά μια παράσταση, που αποτελεί στην ουσία μια νέα, καινοτόμο πρόταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου, βασισμένη στον λόγο, τη μουσική και την πλήρη αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου και του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης, απαιτείται η προκράτηση θέσεων.
Πληροφορίες, κρατήσεις στο contact@chiosmusicfestival.gr και στο +30 6987312334

Πέμπτη 8.08 & Παρασκευή 9.08, ώρα 21:00 | Καράβικο, Κάμπος Χίου
«Το μαγγάνι»
Παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου για παιδιά
Πρωτότυπη παραγωγή του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου βασισμένη σε μια παλιά δοξασία του Κάμπου
Μια φορά κι ένα καιρό, ένας νέος από τον Κάμπο ερωτεύτηκε μια νεράιδα που είχε ένα μαγικό μανταρίνι, που φύτρωνε αμέσως και θα έσωζε τις καλλιέργειες από την καταστροφή…
Τι γίνεται όμως όταν οι νεράιδες σμίγουν με τους θνητούς;
Θα καταφέρουν να μείνουν για πάντα μαζί;
Συντελεστές:
Ορέστης Γούμενος: μουσική σύνθεση
Ελένη Ευθυμίου: σκηνοθεσία
Σοφιάννα Θεοφάνους: πρωτότυπο κείμενο
Αυγουστίνα Λυκουρίνα: σκηνική προετοιμασία
Σπύρος Τζέκος: κλαρινέτο
Ηθοποιοί: Νάνσυ Σιδέρη, Βαγγέλης Αμπατζής
Φιλική συμμετοχή: Άννα Καμπά, Δημήτρης Αυγουστίδης

Συμμετέχουν μαθητές της Φιλαρμονικής της Χίου, του Μουσικού Σχολείου Χίου και θίασος από παιδιά και εφήβους,

Σάββατο 10.08, ώρα 21:00 | Κτήμα Σπύρου Στεφάνου, Άγιος Γεώργιος Σταφυλάς, Κάμπος Χίου
Μάρθα Μαυροειδή και Φωνητικό Κουαρτέτο Γιασεμί: «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ»
Συναυλία για πολυφωνικό σύνολο με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο

Συμμετέχει χορωδία με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου και παιδιά πρόσφυγες
Μουσική διδασκαλία χορωδίας: Μιχάλης Πιλαβάς

Το Γιασεμί είναι ένα φωνητικό κουαρτέτο που απαρτίζεται από μουσικούς προερχόμενους από τον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή, την οποία αντιμετωπίζουν σαν ένα πολύπλευρο μουσικό όργανο. Στο ρεπερτόριό τους εντάσσουν παραδοσιακές μελωδίες επεξεργασμένες για φωνητικό σύνολο, αλλά και νέα κομμάτια που ακολουθούν την τροπικότητα της Ανατολικής μουσικής. Μέσα από τον συνδυασμό της παραδοσιακής μελωδίας με τη σύγχρονη αρμονία, το Γιασεμί εστιάζει στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, εξερευνώντας τον πολλαπλό ρόλο της φωνής σε μία πλούσια μουσική παράδοση.
Το Κουαρτέτο Γιασεμί αποτελούν οι: Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού, Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιος.