Αρχική Απόψεις Aρθρα Από “Το χρήμα στο λαιμό σας” στο “Εν Λαγκάδα” από το Σύλλογο...

Από “Το χρήμα στο λαιμό σας” στο “Εν Λαγκάδα” από το Σύλλογο Λαγκάδας “Η Κυδιάντα”

260

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λαγκάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο η θεατρική παράσταση «Το χρήμα στο λαιμό σας» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κυδιάντα».
Βασισμένη σε έξι μονόπρακτα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ανέδειξε ένα θέμα που είναι επίκαιρο και φλέγον όσο ποτέ.

Γράφει η
Ματρώνα Αποστολίδη


Με την εξαίρετη σκηνοθεσία των Αυγουστίνας Λυκουρίνα και Μαρκέλλας Γεωργαλά, με δυνατή ηθοποιία από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το επάγγελμα και την καλύτερη δυνατή τεχνική υποστήριξη ήταν κατά γενική ομολογία μια παράσταση που τα είχε όλα, ξεχωριστή επαφή, δυναμική επικοινωνία και μια συλλογική αίσθηση άνευ προηγουμένου.

Δίνοντας την ψυχή τους όλοι οι συμμετέχοντες “της πρώτης γραμμής” κατάφεραν να κάνουν τους θεατές να σταθούν παρτενέρ κι αντίπαλοι κατά περίπτωση και μέσα από τις εναλλαγές της απόλυτης σιωπής και του χειροκροτήματος να απογειώσουν το σκηνικό αποτέλεσμα.


Στην τελική ευθεία έχει μπει και η παράσταση «Εν Λαγκάδα» υπό την αιγίδα του Π.Σ.Λ., βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βίκυς Γεωργούλη, το οποίο είναι υπό έκδοση. Ένα κείμενο δυνατό μέσα από τα βιώματα των ναυτικών οικογενειών της Λαγκάδας, που με τη σκηνοθεσία της Μαρκέλλας Γεωργαλά αναμένεται να συνεπάρει και να συγκινήσει βαθιά. Περιμένουμε με ανυπομονησία…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓράμματα από την ξενιτιά, του Γιάννη Μιχαλάκη
Επόμενο άρθροΜέχρι 26 Αυγούστου κλειστό το Επιμελητήριο- διαδικτυακά οι υπηρεσίες