Αρχική Απόψεις Aρθρα Από την αποσυμφόρηση στην επίταξη, της Ευαγ. Μανιτσούδη

Από την αποσυμφόρηση στην επίταξη, της Ευαγ. Μανιτσούδη

76

Μετά από 7 μήνες μπρος-πίσω όσο αφορά την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση της ΝΔ, με κατάργηση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και επανίδρυση του μετά από 6 μήνες, αλλαγές υπουργών και συντονιστών, οδηγηθήκαμε στα νησιά του βορείου Αιγαίου ,στο απόλυτο μπάχαλο και σε μια πρωτοφανή κατάσταση.
Η άγνοια όσων εμπλέκονται στην διαχείριση του θέματος είναι παροιμιώδης και ακραία προκλητική.
Δημιούργησαν μια αβίωτη κατάσταση, τόσο για τους πρόσφυγες-μετανάστες που διαβιούν(;), σε άθλιες συνθήκες-από πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης-,αλλά και για τους κατοίκους των νησιών, τους οποίους η ΝΔ, οι πολιτευτές και οι αυτοδιοικητικοί που πρόσκεινται σε αυτήν, προεκλογικά τους χρησιμοποίησαν τάζοντας τους ότι «θα φύγουν όλοι» και λέγοντας τους ότι ευθύνεται για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού τους χρησιμοποίησαν απροκάλυπτα μόνο και μόνο για να τους υφαρπάξουν την ψήφο και να καμωθούν τους σωτήρες και τους υπερασπιστές των νησιωτών και της κανονικότητας της καθημερινότητας τους, σήμερα όχι μόνο τους αγνοούν αλλά και τους εμπαίζουν.
Ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τότε, που έρχονται στα νησιά μας οι μετανάστες γιατί δεν θέλει να φυλάξει τα σύνορα από ιδεοληψία, ενώ εκείνοι θα το πράξουν και θα μειωθούν οι ροές. Αποτέλεσμα της φύλαξης και του άρτιου σχεδιασμού που διατυμπάνιζαν ,η κατάσταση που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Για να καλύψουν την κατάσταση, ακολούθησαν μια επικοινωνιακή πολιτική της κάμερας και των δελτίων των 8, γεμάτη λόγια μεγαλοϊδεατισμούς, εξυπνάδες. Από τα αποτελέσματα που ζούμε όλοι μας και αντί να παραδεχτούν την ανεπάρκεια τους μας παρουσιάζουν σχέδια ανεδαφικά και προκλητικά τετελεσμένα. Έφθασαν στο σημείο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να επιτάξουν εκτάσεις και κτίρια στα 5 νησιά, δήθεν για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Επίταξη λοιπόν για την ασφάλεια μας…
Επίταξη, αφού δεν μπορούν να αποσυμφορήσουν τα νησιά ,γιατί πολύ απλά έπεσαν μέσα στην παγίδα που έστησαν προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δέσμιοι του ακροδεξιού λαϊκισμού και των δικών τους δημάρχων της ηπειρωτικής χώρας.
Των δημάρχων που εκλέχθηκαν με την σημαία να γράφει: θα φύγουν όλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα που γίνεται πολύ επικίνδυνη, όταν χρησιμοποιούνται πρακτικές άλλων μαύρων εποχών.
Στο αδιέξοδο που δημιούργησε η ΝΔ και μη μπορώντας να κάνει κάτι στη βάση του διεθνούς δικαίου για προστασία των δικαιωμάτων όλων που εμπλέκονται και κατόπιν της καθολικής άρνησης για την δημιουργία των κλειστών-ελεγχόμενων κέντρων από όλους τους φορείς και την αυτοδιοίκηση, αποφάσισε να κάνει ότι και σε συνθήκες πολέμου να επιτάξει εκτάσεις και κτίρια, να καταστρέψει τα νησιά μας με το έτσι θέλω, να τα κάνει τεράστια κέντρα κράτησης, εμάς τους νησιώτες δεσμοφύλακες και να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες-μετανάστες στα τεράστια κέντρα κράτησης διαβιώντας σε περιοχές απομονωμένες και σε συνθήκες που δεν ζει άνθρωπος ούτε χειμώνα, ούτε καλοκαίρι.
Τι είναι όμως 5 νησιά μπροστά στην υπόλοιπη Ελλάδα, στον καιάδα τα νησιά.

Σκέφθηκα από πότε και αν άκουσα ξανά την λέξη επίταξη, δεν θυμάμαι γιατί δεν θυμίζει δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης.
Μου θυμίζει την επιστράτευση, μου θύμισε και το χαρτί που μας επέδωσαν ως εκπαιδευτικοί, αστυνομικά όργανα επί κυβερνήσεως Σαμαρά για να μην απεργήσουμε.
Ήταν λίγο πριν μας στείλουν σε διαθεσιμότητα πάλι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Τους ξέρουμε, άλλωστε η ΝΔ, δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει τι πιστεύει και σε ποιους απευθύνεται. Επειδή όμως το ακροδεξιό παραλήρημα υπερβαίνει πλέον τα όρια, εμείς όλοι οι άλλοι που αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα στη βάση της ανθρωπιάς και των δικαιωμάτων, μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος τρόπος, μακριά από ρατσισμό και μισαλλοδοξία που μαυρίζει τις ψυχές και καταστρέφει τα νησιά και τους κατοίκους τους. Είναι ο δρόμος της Αλληλεγγύης, της υπεύθυνης και τεκμηριωμένης στάσης που δίνει λύση στο κάθε πρόβλημα ,χωρίς αυταρχισμό, επίδειξη εξουσίας και φόβου.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός
Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΠυργούσοι Αττικής: Χοροεσπερίδα με τους αδελφούς Αυγουστίδη, 15/2