Αρχική Νέα Τοπικά Απολογισμός διετίας για τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη που δηλώνει ικανοποιημένη (video)

Απολογισμός διετίας για τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη που δηλώνει ικανοποιημένη (video)

70

Για μια Χίο που αλλάζει και οδεύει σε σύγχρονη εποχή, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που προχώρησε σε απολογισμό του έργου της διετίας.
Και έριξε και τις ευθύνες στην απλή αναλογική γιατί… «τους στέρησε την ταχύτητα», αφού υπάρχει ανωριμότητα για συνεργασία…
Αλλά όπως είπε για τη Δημοτική Αρχή η σημερινή, του απολογισμού, είναι μέρα χαράς οπότε «δεν πρόκειται να ασχοληθεί με μειοψηφίες. Ούτε με το γκρίζο και το μαύρο. Αλλά πρέπει να μας προβληματίζει ο μηδενισμός και η ισοπέδωση».

Στο μεταναστευτικό- προσφυγικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κάρμαντζης, επέμεινε ότι «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τηρείται με ευλάβεια μέχρι τώρα».
Παράλληλα κάνουν όλες τις νομικές ενέργειες θεωρώντας ότι είναι δημοτική η έκταση το Θόλος, όπου το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει νέα δομή.
Τι θα γίνει τώρα αν επιμένει το Υπουργείο;
«Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να προβο΄θν σε έκνομες ενέργειες», σημείωσε.
Για το αν θα αντιδράσει όπως πέρυσι τον Φεβρουάριο με το Αίπος, αφού και τότε δεν ήταν έκνομες οι αντιδράσεις σημείωσε: «ο Δήμαρχος δεν σύρεται και δεν συμπαρασύρεται, από όλα εκείνα τα οποία δεν οδηγούν σε κανένα απολύτως αποτέλεσμα».
Άφησε αιχμή επίσης προς τις αντιπολιτεύσεις λέγοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρότεινε άλλη θέση για Νέα Δομή, παρόλο που ο ίδιος είχε κάνει πρόταση για την περιοχή Μπαμπακιές στο Αίπος.

Ικανοποίηση
Μαζί με τους αντιδημάρχους και προέδρους-μέλη Νομικών Προσώπων του Δήμου Χίου εξέφρασαν πάντως την ικανοποίησή τους για το έργο που έχει παραχθεί.
Αφορά, σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης, τόσο «τα απαραίτητα έργα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα και καθοριστικά».
Η επέκταση του αεροδρομίου, το master plan του λιμανιού, τα αντιπλημμυρικά έργα, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από Δασκαλόπετρα μέχρι Κοντάρι, είναι από τους κύριους στόχους τη Δημοτικής Αρχής.

Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Οργανισμών
Στους αριθμούς παρέπεμψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, οι οποίοι όπως είπε είναι «αμείλικτοι». Σύμφωνα με αυτούς επιβεβαιώνεται το έργο που έχει κάνει η παρούσα δημοτική αρχή, στα δύο χρόνια θητείας της. Σε αυτά που γίνονται τώρα και σε αυτά που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Στον τομέα της καθαριότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πάνος Αναγνώστου εξέφρασε την ικανοποίησή του. Σημείωσε ότι προχωρούν στη δημιουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου, ενώ τόνισε πως λειτουργεί πλέον το Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη ΒΙΑΛ.
Στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου έχει γίνει η καταχώρηση του 95% της ακίνητης περιουσίας του Δήμου στο Κτηματολόγιο. Κατά τον Γιώργο Μπελέγρη στο επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και η καταγραφή της πρώην Σχολικής Περιουσίας. Το ζήτημα είναι αν θα πηγαίνουν τα έσοδα και στην παιδεία.

Η ΔΕΥΑΝΧ κρίθηκε ότι αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα την αυξημένη κατανάλωση νερού τη θερινή περίοδο, ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το έργο του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων.
Αναφορά και στα φράγματα από το Βασίλη Μυριαγκό που όπως είπε δεν γνωρίζει πότε θα παρέχει νερό στο Κόρης Γεφύρι, ενώ του Κατράρη στα νότια δεν μαζεύει τελικά νερό…

Ικανοποίηση τέλος, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία. Ικανοποίηση και για το πολιτιστικό αποτύπωμα, ενώ «τα χωριά δεν έχουν στερηθεί την αγκαλιά» της Δημοτικής Αρχής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε δωρεά από τη Μητρόπολη Χίου ολοκληρώνεται η Μονάδα χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΣύμφωνη για το Θόλος η ΔΕΕΠ Χίου- συνέντευξη Προέδρου Λ. Μπλάτζιου (video)