Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αρνητικοί οι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών στην πρόταση Ιατρικού Συλλόγου για ιονιστές

Αρνητικοί οι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών στην πρόταση Ιατρικού Συλλόγου για ιονιστές

442

Αρνητικοί στην πρόταση που κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου για χρήση συσκευών καθαρισμού του αέρα στις αίθουσες είναι οι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών.

Με κοινό έγγραφό τους προς τυς διευθυντές των σχολείων , οι δύο πρόεδροι επισημαίνουν ότι μια τέτοια δαπάνη δεν θα εγκριθεί, λόγω του ότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση και άρα συγκεκριμένες προδιαγραφές από το Υπουργείο Παιδείας.

Καταλήγουν δε με τη φράση “Με την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν παίζουμε”, αφήνοντας όμως έτσι αιχμές για όποιον υποστηρίζει τη χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα στις αίθουσες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο έγγραφο:

“Μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών ή γραπτή οδηγία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην διάθεσή μας), που να αναφέρει ρητά ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία μηχανήματα καθαρισμού αέρα για την εξουδετέρωση ιών και μικροβίων, ώστε να μένουν κλειστά τα παράθυρα και οι πόρτες των σχολικών τάξεων, γεγονός που θα αποβεί σε βάρος των σχετικών πρωτοκόλλων που έχουν έλθει από το Υπουργείο Παιδείας και εφαρμόζουν οι Διευθυντές των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν ενδείκνυται υγειονομικά η χρήση τους, το κόστος αγοράς και συντήρησής τους καθώς και ο φορέας που την αναλαμβάνει, ποιος θα  πραγματοποιήσει τη μελέτη του χώρου εγκατάστασής τους
καθώς και την διάρκεια ζωής τους. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιες πρέπει να είναι οι προδιαγραφές τους ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας και τον αριθμό των μαθητών.

Επομένως μέχρι να διευκρινισθούν τα ανωτέρω:
Δεν επιτρέπουμε την αγορά μηχανημάτων ειδικά από τους Διευθυντές των σχολείων και ως εκ τούτου τα τιμολόγια αγοράς τους δεν θα γίνουν δεκτά από τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

…Με την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν παίζουμε.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΠΕ Δήμου Χίου
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ Δήμου Χίου”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος: Για ανοικτά σχολεία χωρίς… ανοιχτά παράθυρα
Επόμενο άρθροΗ διάρρηξη σε σπίτι έγινε ληστεία, τρεις συλλήψεις