Αρχική Απόψεις Aρθρα Ας μην παίζουν με την ψυχολογία μας, της Ευγενίας Κώττη

Ας μην παίζουν με την ψυχολογία μας, της Ευγενίας Κώττη

175

Την πιθανότητα ” θερμού επεισοδίου” στο Αιγαίο αναδεικνύουν καθημερινά τα ΜΜΕ στα δελτία τους. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν “πατάει” στην προκλητικότητα, δηλώσεων και πράξεων από τον Πρόεδρο Ερντογάν αλλά και μέλη της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Επιτέλους, ας μπει κάποιος στη θέση μας!
Όλων μας που κατοικούμε μόνιμα στο Αιγαίο, που έχουμε τα σπιτικά μας, τις οικογένειές μας, μωρά, παιδιά, αρρώστους, ηλικιωμένους. Τί πρέπει να κάνουμε; Αυτό είναι ένας καθημερινός, ψυχολογικός ” πόλεμος”.
Στα μάτια μου φαντάζει σαν έναν φυλακισμένο που κάθε μία ώρα τον παίρνουν, τον στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα, και του κάνουν εικονική εκτέλεση. Πέρασα δύο χρόνια, προσπαθώντας να καταλάβω αν θα πάρω σύνταξη. Τώρα πάλι ακούμε καθημερινά στα ΜΜΕ για την περικοπή των συντάξεων για αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα εκτινάξει τον ΕΝΦΙΑ και στην περιοχή μας, για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Κι ύστερα καθημερινά ακούω σε δελτία και ενημερωτικές εκπομπές για πιθανό ” θερμό επεισόδιο” σε νησί του Αιγαίου… Το λένε και “ατύχημα”. Συγγνώμη, “ατύχημα” είναι στο δρόμο ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, όχι πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο χώρες. Αν είναι ” ατύχημα” να πάρουμε τηλέφωνο την ασφαλιστική μας εταιρεία, να είναι σε ετοιμότητα, για να μας πληρώσει τις ζημιές… Πόσο ακόμη θέλουν να μας τρελάνουν; Δηλαδή ή θα μας εξοντώσουν αργά και σταθερά, αλλά φαινομενικά “αναίμακτα” τα μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν καίρια και το Αιγαίο, ή κινδυνεύουμε από τους εξ ανατολών γείτονες, με άλλο τρόπο φυσικά. Είναι αυτό που λένε, “Γύρω, γύρω θάλασσα”. Επιτέλους πόσα μπορεί να αντέξει ένας Άνθρωπος;;; Ένας ακρίτας; .
Υ.Γ. Κάτι υπουργοί με μεγαλόστομες δηλώσεις που στάζουν…αίμα, τα παιδιά τους θα τα έχουν στείλει εγκαίρως στο εξωτερικό. Τα δικά μας κι εμείς, είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή… Γιατί υπάρχουν και όρια! Ασφαλώς πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια, αλλά ας μας πουν και τι πρέπει, εμείς ο λαός να κάνουμε; Να σκάψουμε καταφύγια, να προμηθευτούμε ξηρά τροφή, ή να μετακομίσουμε στο…Ιόνιο. Ας μας πουν επιτέλους! Αλλιώς ας μην παίζουν άλλο με την τόσο ταλαιπωρημένη ήδη ψυχολογία μας…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦέτος δεν θα γράψω τι είναι ο αυτισμός, γονιός με αυτιστικό παιδί
Επόμενο άρθροΚλείσιμο οδών Φιλίππου Πασπάτη και Ψυχάρη λόγω εργασιών