Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Cineμάθεια: 11ο Διανησιωτικό φεστιβάλ μαθητικών ταινιών (video)

Cineμάθεια: 11ο Διανησιωτικό φεστιβάλ μαθητικών ταινιών (video)

179

37 ταινίες ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας, animation αλλά και video-clip θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου 11ου Διανησιωτικού φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Γυμνασίων- Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Φέτος συμμετέχουν σχολεία από 14 νησιά καθώς και το Ελληνικό σχολείο από την πόλη Μπίλεφελντ της Γερμανίας, αφού η πρόσκληση για συμμετοχή πήγε και στα σχολεία της Ομογένειας.
«Η Cineμάθεια γεφυρώνει τα νησιά, γεφυρώνει όλα τα σχολεία», σημείωσε η δρ Θεατρολογίας του ΑΠΘ Στέλλα Τσιροπινά που έχει τη Γενική Επιμέλεια του Φεστιβάλ από το φορέα ΕΘΟΣ Αιγαίου.
Επισήμανε επίσης πρόκειται για μία «κυψέλη συνεργατικότητας», αφού όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα σχολείο ιδιαίτερα πιεστικό με το πρόγραμμά του και τις εξετάσεις και είναι ελπιδοφόρο που υπάρχουν ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που δημιουργούν αυτές τις ταινίες.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Χίου, πραγματοποιούνται από 29 Ιουνίου έως και 1η Ιουλίου.

Cinemathia_11o_programma_29Jun23
Οι προβολές καθημερινά ξεκινούν στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου στις 6.45 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Παράλληλα στη γκαλερί του Ομηρείου λειτουργεί έκθεση με τις αφίσες των ταινιών, αλλά και υπέροχα κόμικς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Χίου
Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ και μεταξύ των δύο τμημάτων προβολών των ταινιών θα γίνει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Ηλία Τασόπουλο, για την Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών ταινιών CINEDU.
Ενώ το Σάββατο 1 Ιουλίου οι προσκεκλημένοι ηθοποιοί Υρώ Μανέ και Ανδρέας Κωνσταντίνου θα συζητήσουν με το κοινό το θέμα «Κινηματογράφος και Σχολείο» και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τις απονομές των βραβείων και των διακρίσεων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση