Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία Αλληλέγγυων Πολιτών Χίου για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων- μεταναστών

Διαμαρτυρία Αλληλέγγυων Πολιτών Χίου για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων- μεταναστών

260

«Παράλογη και απάνθρωπη» χαρακτηρίζουν την τακτική της Κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταφύγει και εγκλωβιστεί στο νησί της Χίου, με ανακοίνωση τους οι αλληλέγγυοι πολίτες Χίου.
Από την 1η Μαρτίου βρίσκονται δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, είτε φρουρούμενοι στο κτήριο της οδού Λάδης είτε στον προαύλιο χώρο του λιμεναρχείου Χίου, χωρίς να τους παρέχονται οι βασικές συνθήκες υγιεινής, μέσα στην υγρασία και το κρύο.
Σημειώνεται επίσης ότι «Οι προτάσεις για τοποθέτηση μεγάλων σκηνών σε κενά οικόπεδα που θα μπορούσαν να καλύψουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και θα διασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μέχρις ότου οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, απορρίφθηκαν από το Δήμο Χίου».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση, πιστή στην ακροδεξιά ρατσιστική λογική της, συνεχίζει την παράλογη και απάνθρωπη τακτική προς τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταφύγει και εγκλωβιστεί στο νησί μας. Η κυβέρνηση λέγοντας ψέματα για άλλη μια φορά με δηλώσεις για μεταφορά των νεοεισερχομένων προσφύγων εντός τριών ημερών στην ενδοχώρα, αφήνει τους ανθρώπους αυτούς μετά από μια εβδομάδα να διαμένουν φρουρούμενοι στο κτίριο της οδού Λάδης και στον προαύλιο χώρο του λιμεναρχείου, χωρίς να τους παρέχονται οι βασικές συνθήκες υγιεινής, μέσα στην υγρασία και το κρύο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα παιδιά διανυκτέρευαν μέχρι πρόσφατα στο κρατητήριο του λιμεναρχείου.
Οι προτάσεις για τοποθέτηση μεγάλων σκηνών (ramphall) σε κενά οικόπεδα που θα μπορούσαν να καλύψουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και θα διασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μέχρις ότου οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, απορρίφθηκαν από το Δήμο Χίου και μάλιστα σε μια περίοδο πανδημίας.
Εμείς, στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις τακτικές και παραμένουμε δίπλα στους πρόσφυγες, διεκδικώντας μαζί τους ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όσο καιρό είναι στο νησί μας.

Αλληλέγγυοι Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Χίου- Όχι παζάρια για Κλειστό Κέντρο προσφύγων/μεταναστών
Επόμενο άρθροΣε καραντίνα στη Λήμνο το BLUE STAR MYCONOS λόγω υποψίας κρούσματος κορονοϊού