Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εκπαίδευση: Πολύ μικρή η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για υπηρεσιακά...

Εκπαίδευση: Πολύ μικρή η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για υπηρεσιακά συμβούλια

192

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια.
Η αποχή έφτασε κατά μέσο όρο στο 92%, ενώ σε κάποιες διευθύνσεις (σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα με εκπαιδευτικά θέματα alfavita.gr) δεν ξεπέρασε το 3% (Πειραιάς, Δ’ Αθήνας, Δυτ.Αττικής, Γ’ Αθήνας, Έβρου, Χίου κ.α.) επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει και την αποτυχία και απονομιμοποίηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παρατάξεων και των ομοσπονδιών.

Μηνύματα

Δήλωση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη
“Χαιρετίζουμε την κατάρρευση της αυταρχικής τακτικής της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως κατά τις εκλογές των αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Ειδικά στη Χίο τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών ήταν από τα χαμηλότερα πανελλαδικά. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσαν σήμερα ένα από τα καλύτερα μαθήματα σε όλη την κοινωνία!”, σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου


Καληνύχτα κα Κεραμέως…

Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) ξεπερνάει το 95% στην Πρωτοβάθμια και το 90% στη Δευτεροβάθμια
Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι απαντήσαμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ακυρώσαμε τις εκλογές – παρωδία για τα Υ.Σ.. Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας μετρούν σήμερα μια τεράστια συντριβή, μια μεγάλη πολιτική ήττα. Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μετά την απόπειρα να βάλει κάμερες στις τάξεις και να επιβάλει την τηλεαπουσία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, έφαγε τα μούτρα της για ακόμα μια φορά. Η επιλογή της Υπ. Παιδείας αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη – που πήρε επάνω του τη συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με στόχο να μπει χέρι στα ίδια τα σωματεία μας – βρήκε τοίχο.
Ενδεικτικά η συμμετοχή σε ορισμένους νόμους για το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ:
Α/θμια: Α΄ Αθήνας 1,3%, Αν. Αττική 4,5%, Δ΄ Αθήνας 2,9%, Κοζάνη 5%, Αργολίδα 1,5%, Χανιά 1,6%, Πειραιάς 1,5%, Αν. Αττικής 4,5%, Δυτ. Θεσσαλονίκη 9,9%, Αν. Θεσσαλονίκη 7,3%, Β΄ Αθήνας 6,7%, Πρέβεζας 1,5%, Ηράκλειο 2,7%
Β/θμια: Ανατ. Αττική: 4.8%, Α’ Αθήνας: 8.7%, Δ’ Αθήνας: 6.4%, Γ’ Αθήνας: 5.6%, Θεσπρωτία: 4.2%, Τρίκαλα: 4.8%, Χαλκιδική: 7.5%, Κέρκυρα: 5.9%, Ηράκλειο: 5.4%, Κοζάνη: 7.3%, Βοιωτία: 4.4%, Σέρρες: 1.5%, Αχαΐα: 3.6%, Χανιά: 4.5%, Καρδίτσα: 4,6%, Φθιώτιδα: 5.4%.
Παρά το «εντέλλεσθε» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τον πραξικοπηματικό τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, παρά το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε με ψηλά το κεφάλι.
Οι θλιβερές εξαιρέσεις ορισμένων υποψήφιων, συγκεκριμένων παρατάξεων, οι οποίοι κόντρα στην ομόθυμη θέληση του κλάδου επιδίωξαν να μαζέψουν ψήφους για την «καρέκλα» και να στηρίξουν τους χρεοκοπημένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περνούν σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούν να επισκιάσουν την μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών. Ο κλάδος έχει τη δύναμη και θα βρει τον τρόπο να τους απομονώσει.
Η σημερινή νίκη των εκπαιδευτικών δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.
Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.
Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα.
Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 14:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας
για μέτρα προστασίας στα σχολεία, ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλοι στην Πανεργατική απεργία!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι μανούβρες του Ε/Γ-Ο.Γ “Διαγόρας” κόντρα στα κύματα
Επόμενο άρθροΤηλεεκπαίδευση, έπεσε το σύστημα την 2η ώρα…