Αρχική Νέα Τοπικά Επεισόδιο Μητροπολίτη Χίου με αστυνομικούς στον εορτασμό των Ταξιαρχών στα Μεστά

Επεισόδιο Μητροπολίτη Χίου με αστυνομικούς στον εορτασμό των Ταξιαρχών στα Μεστά

520

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου προκάλεσε η στάση του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου που έδιωξε με φωνές συνοδευόμενες με κτυπήματα στο έδαφος της ποιμαντορικής ράβδου, τους Αστυνομικούς υπαλλήλους που παρευρίσκονταν στον εορτασμό των Ταξιαρχών στα Μεστά.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, όπου νωρίτερα κατά δύο ημέρες, και πριν την ισχύ του «εγκλεισμού» λόγω κορονοϊού, η Μητρόπολη Χίου ανακοίνωσε τον εορτασμό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Νομίζοντας προφανώς ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν για να τηρήσουν τα μέτρα που αφορούν τον κορονοϊό, ο Μητροπολίτης Χίου ζήτησε με αυτό τον τρόπο να φύγουν από την εκκλησία.
«Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.
Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.
Μέχρι το μεσημέρι της 11ης Νοεμβρίου δεν είχε υπάρξει αντίδραση από την Ιερά Μητρόπολη Χίου και το Μητροπολίτη κ. Μάρκο.

ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία ήταν παρούσα στην Πανηγυρική Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου. Βέβαια φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας.
Κατά την είσοδο του Σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του Ι. Ναού οι δύο «άτυχοι» συνάδελφοι μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς.
Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει:
«Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ» και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.
Άραγε από πού μας έδιωχνε;
Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την Υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων.
Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.
Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν.

Χίος, 11/11/2020
Για το Δ. Σ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝοσταλγικό σεργιάνι στην Απλωταριά του ’59-’60, γράφει η Σοφία Καρασούλη
Επόμενο άρθροΟι Έλληνες που ίσως μας σώσουν από τον κορονοϊό, από το ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ