Αρχική Νέα Τοπικά Επιτυχημένη Αντιρατσιστική Βραδιά 2019 στο Σινέ Κήπος- απολογισμός

Επιτυχημένη Αντιρατσιστική Βραδιά 2019 στο Σινέ Κήπος- απολογισμός

103

Με μεγάλη συμμετοχή από συμπολίτες, γηγενείς και φιλοξενούμενους, πραγματοποιήθηκε η Αντιρατσιστική Βραδιά 2019, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο με συλλογικότητες και φορείς της Χίου.
Από την καρδιά της πόλης, το δημοτικό κήπο της Χίου, ακούστηκε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης της ελευθερίας και των ελευθεριών, όπως ήταν και το σύνθημα της βραδιάς.

Από νωρίς το απόγευμα ο παιδότοπος της βραδιάς φιλοξένησε παιδιά σε ένα μοναδικό και ευφάνταστο «ταξίδι ελευθερίας».
Στην κεντρική συζήτηση ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μηλιός με αναλυτικό τρόπο αναφέρθηκε στον τρόπο που οι ανισότητες γεννούν το φασισμό και στην οργάνωση της αντίστασης στην ακροδεξιά ρητορική. Συγκλονιστικές μαρτυρίες εφήβων προσφύγων από το μικρό θεατρικό με ανάγνωση μονολόγων από το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο, Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Ιδανικό κλείσιμο με μια περιπλάνηση σε όμορφες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού που εξελίχθηκε σε λαϊκό γλέντι με τους Παντελή Καβύρη και Γιώργο Νταΐκο.
Ανάρπαστα τα εδέσματα της μεταναστευτικής κουζίνας και του συλλογικού μπαρ.

Πολλές ευχαριστίες για την Αντιρατσιστική Βραδιά 2019, στη ΔΗΚΕΧ και τους εργαζόμενους της για την παραχώρηση του Σινε Κήπος και την υποστήριξη τους, στην Τεχνική Υπηρεσία Δ. Χίου και στους εργαζόμενους για την υποστήριξη, σε συμπολίτες επαγγελματίες για τη στήριξη της βραδιάς, στους ομιλητές, συντελεστές, μουσικούς, εμψυχωτές.
Σε όσους και όσες συνέβαλλαν με οποιονδήποτε τρόπο. Και πάνω απ’ όλα σε όσους και όσες συμμετείχαν δηλώνοντας παρουσία σε δύσκολους καιρούς «Για την ελευθερία και τις ελευθερίες».

Κοινωνικός χώρος Αντίβαρο

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Δημάρχου Χίου Στ. Κάρμαντζη σε Εισαγγελέα για τις φόλες
Επόμενο άρθροΕργαστήρι μαστιχοπαραγωγού για παιδιά στο Μουσείο Μαστίχας