Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο Χίου: Ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου

Εργατικό Κέντρο Χίου: Ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου

193

Το Εργατικό Κέντρο Χίου αποδίδει φόρο τιμής στην μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας έχει να επιδείξει πάρα πολλά στον πιο καίριο πολιτικοκοινωνικό αγώνα με αποκορύφωμα την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Οι νέοι, η ελπίδα κάθε χώρας επαναστάτησαν εναντίον του καθεστώτος της χούντας διεκδικώντας την χαμένη ελευθερία τους στο λόγο τους, στην κοινωνική ισότητα, στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και κοινωνικής ισότητας.

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων σηματοδοτώντας τον διαρκή αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Η 17η Νοέμβρη δεν εξαντλείται σε έναν επετειακό εορτασμό, αντιθέτως εμπνέει διαχρονικά εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και τη νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών αγώνων. Φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξεγέρθηκαν διεκδικώντας δυναμικά ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία, παιδεία, καθώς και ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα, που η κοινωνία μας βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες πολιτικές, από μια θανατηφόρα πανδημία που επηρέασε τις ζωές μας με το χειρότερο τρόπο, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αναρωτιέται σιωπηλά αν είμαστε ελεύθεροι, αν έχουμε δημοκρατία και αν τελικά το σύνθημα και ο στόχος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι όχι μόνο επίκαιρος, αλλά και επιτακτικός.

 Όλοι μαζί μπορούμε, έχοντας μπροστάρη τη νεολαία μας, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να αγωνιστούμε ενωμένοι και να ανάψουμε και πάλι την σπίθα της ελπίδας που θα φωτίσει το μέλλον μας.

Διαφήμιση