Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ερπετά και Αμφίβια της Χίου, εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

Ερπετά και Αμφίβια της Χίου, εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

270

Παρουσίαση των Ερπετών & Αμφίβιων της Χίου, θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση της οργάνωσης Chios Nature με προσκεκλημένο το Βιολόγο – Ερπετολόγο Ηλία Στραχίνη.
Υποστηρικτές των δράσεων είναι η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Βιβλιοθήκη Κοραή και πρώτη εκδήλωση είναι η παρουσίαση των ειδών της Χίου την προσεχή Δευτέρα (22/10/18 στις 7.30 μ.μ.), στο κτήριο β’ της Βιβλιοθήκης Κοραή με ελεύθερη είσοδο.
«Στόχος είναι να υπάρξει γνωριμία με τα ερπετά και τα αμφίβια της Χίου. Να εκτιμηθούν αξίες και τα οφέλη τους, να ξέρουμε πως να φερθούμε αλλά και τι να κάνουμε εφόσον μας δαγκώσουν», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου και στην Κλειώ Μαστοράκη η Σοφία Τάζογλου εκ μέρους της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου.

Μέσω του Ηλία Στραχίνη θα μάθουμε έτσι ποια είναι τα 11 είδη που συναντάμε στο νησί και για την Οθωμανική οχιά, που είναι το μόνο δηλητηριώδες.
Εξάλλου την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου στις 7,30 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Αναγνώρισης & Χειρισμού Ερπετών στους Πυροσβέστες και στις εθελοντικές ομάδες της Χίου.
Ενώ το πρωί, επίσης στη Βιβλιοθήκη, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα παρακολουθήσουν μία, ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά, παρουσίαση έτσι ώστε να καταλάβουν τον τρόπο ζωής τους και ότι δεν είναι όλα επικίνδυνα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαλό… αλλά έπρεπε να ήταν αρμοδιότητα του κράτους, του Ν. Ροδίτη
Επόμενο άρθροΔιατήρηση πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, εκδήλωση Ν. Μηταράκη στη Βολισσό