Αρχική Νέα Τοπικά Γ.Γ. Δήμου Χίου: Επιμένει στην “οδηγία” προς δημοτικούς υπαλλήλους (video)

Γ.Γ. Δήμου Χίου: Επιμένει στην “οδηγία” προς δημοτικούς υπαλλήλους (video)

24

Επιμένει στην ορθότητα του εγγράφου του προς τους δημοτικούς υπαλλήλους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου Αντώνης Ζερβάκης, τους οποίους τους καλούσε να μην απαντούν στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου ο κ. Ζερβάκης έθεσε θέμα στελέχωσης υπηρεσιών. Οπως είπε οι υπάλληλοι δεν επαρκούν και δεν μπορούν να ξοδεύουν χρόνο για θέματα που μπορούν να βρεθούν στη Διαύγεια. Ενώ υπάρχει και πληθώρα ερωτήσεων που καταθέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι αποτελούν και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου, σημείωσε ότι στο έγγραφό του δεν αναφέρει κάπου ότι απαγορεύεται. Πρόσθεσε ότι δεν δέχεται όμως και τη δικαιολογία των υπαλλήλων πως δεν εκτέλεσαν εργασία που τους είχε ανατεθεί για αυτό το λόγο.

Επέμενε δε ότι οι σύμβουλοι, βάση του άρθρου 69, παράγραφος 3 του Ν. 3852/2010, μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους στο Δήμαρχο, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ενώ διαχώρισε το θέμα των ερωτήσεων από την πλευρά των πολιτών, που κατά την άποψή του πρέπει όμως να τεκμηριώνουν με σαφήνεια για ποιο λόγο θέτουν την ερώτηση.

Ιδιαίτερα επικριτικός στάθηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου. Σχολίασε ότι οι ίδιοι, με την ανακοίνωσή τους, χωρίζουν τους υπαλλήλους σε «βολεμένους» και «μη βολεμένους», και αναρωτήθηκε ποιους εκπροσωπούν. Ενοχλημένος φάνηκε και από το γεγονός ότι η Διοίκηση του Συλλόγου δεν ανταποκρίθηκε σε κάλεσμά του για να συναντηθούν και του ζήτησαν «ατζέντα συζήτησης».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου δόθηκε στη δημοσιότητα και δελτίο από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου, όπου επαναλαμβάνονται τα όσα ανέφερε ο ΓΓ στη συνέντευξη τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δήμος Χίου Δελτίο Τύπου_απάντηση σε Σύλλογο Εργαζομένων_27072021

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνησυχούν τα 51 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΑνέλαβε ο οδηγός στο ασθενοφόρο Βολισσού και με επιτυχημένη διακομιδή