Αρχική Απόψεις Aρθρα Αλέκος Γαϊτάνος: Εδώ παπάς, εκεί ο παπάς, που’ ναι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ;

Αλέκος Γαϊτάνος: Εδώ παπάς, εκεί ο παπάς, που’ ναι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ;

134

Ο λόγος για το περίφημο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, ή καλύτερα για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, τη φυλακή προσφύγων και μεταναστών που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στο νησί με σκοπό, όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος, να αποτρέψουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη Χίο και να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας των γηγενών.

Δέσμια της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας, η συμβιβασμένη Κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά- Καμμένου θυσιάζει τα νησιά του Αιγαίου, τα μετατρέπει σε αναχώματα, σε τόπους φυλάκισης και τιμωρίας ανθρώπων εγκλωβισμένων με ότι αυτό σημαίνει για την προοπτική και το μέλλον νησιωτών και προσφύγων.

Με το σκηνικό πλέον έτοιμο από καιρό, στη Χίο γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου, ενός παιχνιδιού με αιρετούς πάσης φύσεως και βαθμίδος, δεσποτάδες, ηγούμενους ,καλόγερους, παπάδες να συμβουλεύονται και να διαβουλεύονται με σκοπό να εξευρεθεί η «βέλτιστη» λύση για τη δημιουργία του προσφυγικού κολαστηρίου.
Με τον κυβερνητικό βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη-αφού έλυσε τα δικά μας – να μεταβαίνει στο Λίβανο για να ασχοληθεί με τα εν γένει προβλήματα της Ορθοδοξίας!!! και τον έτερο βουλευτή Νότη Μηταράκη της Ν.Δ στη γωνία να περιμένει απλά τη στιγμή να τον διαδεχθεί στην κυβέρνηση, μοιάζει το νησί αφημένο στη μοίρα του.

Με Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο να ηγούνται συσκέψεων και διαβουλεύσεων, συμβουλίων και διαβουλίων που έρχονται και παρέρχονται, διαδέχονται το ένα το άλλο, σε μία ιδιότυπη διελκυστίνδα μετάθεσης ευθυνών και εναλλαγής προτεινόμενων τόπων με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο την αρχή του «μακριά από εμάς και όπου αλλού ας πάει» αποδεικνύεται το τέλμα μιας αδιέξοδης πολιτικής που δεν οδηγεί παρά μόνο στο πουθενά.

Με το περιβαλλοντικό έγκλημα του εγκιβωτισμού του Παρθένη να βαλτώνει-αλήθεια δεν γνώριζαν από πριν, ότι στην κοίτη του ποταμού εκτός από βατράχια υπάρχουν και αρχαία;- και το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου να αποδεικνύεται μια μεγαλοπρεπέστατη κτηματομεσιτική φούσκα, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα:

Εδώ παπάς, εκεί ο παπάς, που’ ναι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ;


Αλέκος Γαϊτάνος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: Μεγάλη μπουκιά
Επόμενο άρθροΦραγκούλης Π. Κυλαδίτης: Παθητική ανοχή! Αντίδραση ή παράδοση άνευ όρων;