Αρχική Απόψεις Aρθρα Γεμίσαμε από υποκριτές αντιφασίστες, γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη

Γεμίσαμε από υποκριτές αντιφασίστες, γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη

151

Μετά από 5,5 χρόνια ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, η οποία αποτελεί δικαίωση για τα θύματα των ναζιστών, επώνυμα και ανώνυμα. Αναμφισβήτητα είναι μια απόφαση σταθμός για την δημοκρατία στον τόπο μας και βήμα απομόνωσης των φασιστών. Είναι όμως, μια ανάσα, μια ελπίδα.
Αποτέλεσε όμως και αιτία για να ξεσκεπαστούν οι υποκριτές και οι όψιμοι αντιφασίστες. Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση, τις αναρτήσεις στα διάφορα ενημερωτικά sites αναρωτιόμουν αν ακούω και βλέπω καλά. Ξαφνικά η χώρα –εκτός ολίγων εξαιρέσεων-γέμισε αντιφασίστες.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένη και ας κάνω μια πολύ μικρή και απλοποιημένη αναδρομή . Εν μέσω μνημονίων και οικονομικής κρίσης, τότε που οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια και υπήρχε έντονη αγανάκτηση και θυμός, κάποιοι φασίστες βρήκαν ευκαιρία να παραστήσουν τους φιλάνθρωπους και καλούς πατριώτες και να βγουν έτσι από τις τρύπες που ήταν κρυμμένοι. Βοήθησαν σε αυτό τα ΜΜΕ, τα οποία τους παρουσίαζαν άλλοτε ως αγανακτισμένους, άλλοτε ως καλούς χριστιανούς που βοηθούν τους ηλικιωμένους (ψωνίζοντας τρόφιμα και βοηθώντας στις δουλειές) και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν ένα οικείο προφίλ, των καλών και συμπονετικών παιδιών. Όλα άψογα σκηνοθετημένα. Μετά τις εκλογές και με την είσοδο τους στην βουλή, θυμάμαι πολλές εκπομπές αλλά ιδιαίτερα κάποιες lifestyle,να τους καλούν και να ξελιγώνονται οι παρουσιάστριες στην θέα τους.

Θυμάμαι, ότι ενώ ήταν γνωστά τα εγκλήματα τους σε μετανάστες, αδύναμους ανθρώπους αν δεν γίνονταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μπορεί ακόμα να αλώνιζαν. Αυτό το αναφέρω γιατί λίγο-πολύ εχθές μας παρουσίασαν τον τότε πρωθυπουργό ως τον διώκτη τους κρύβοντας να αναφέρουν τις θαμμένες υποθέσεις στα συρτάρια. Θυμάμαι τότε πολλούς γνωστούς πρώην δημοσιογραφούντες και πολλοί εξ αυτών σημερινοί κυβερνητικοί βουλευτές, ότι απέδιδαν τον θάνατο σε ποδοσφαιρική διένεξη ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σημερινός υπουργός μέχρι παραμονές της ετυμηγορίας δεν έπαιρνε θέση για την δίκη για να μην «επηρεάσει», αλλά δεν έχασε την ευκαιρία μετά την ετυμηγορία να κάνει λόγο για «δικαίωση» του Αντώνη Σαμαρά.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω ότι σε τοπικό επίπεδο παραμονές της απόφασης υπήρξαν ελάχιστα ειδησεογραφικά site, που δεν είδαν και δεν άκουσαν την μεγάλη συγκέντρωση των δημοκρατικών πολιτών της Χίου ,δεν άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά αντίθετα απομόνωσαν αναρτήσεις και λεγόμενα για να αποδείξουν την γραφικότητα τους. Αυτές, οι ελάχιστες εξαιρέσεις, αποδεικνύουν ότι χρειάζεται πάντα επαγρύπνηση.
Η Ουσία, είναι ότι όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας από εχθές νοιώθουν δικαιωμένοι, αλλά αυτή η ελπίδα, η χαρά δεν σβήνει τι έλεγαν, τι έδειχναν και τι δηλητήριο έσταζαν. Μπορεί ως πολίτες να ξεχνάμε συχνά και αυτό να λαθεύει την κρίση μας, αλλά δεν έχουμε πάθει αμνησία και δεν υπάρχει περίπτωση να μας πείσουν για τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν.

Ευαγγελία Μανιτσούδη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤαινία μικρού μήκους για το Λωβοκομείο Χίου στη σφαγή του 1822
Επόμενο άρθροΠροσωρινή πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση