Αρχική Νέα Τοπικά Γιορτάζει το Γηροκομείο Καρδαμύλων “η Αγία Μαρίνα”

Γιορτάζει το Γηροκομείο Καρδαμύλων “η Αγία Μαρίνα”

189

Σειρά εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους του Οίκου Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα» στα Καρδάμυλα θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στο Ιδρυμα, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού.

Η αρχή θα γίνει σήμερα, 16 Ιουλίου παραμονή της Αγίας Μαρίνας, όπου στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στον προαύλειο χώρο του Ιδρύματος.
Αύριο Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί η πανηγυρική  Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος. Θα ακολουθήσει κέρασμα προς τους συνεορτάζοντες.

Στις 28 Ιουλίου, 8.30 μ.μ.,  θα γίνει η ετήσια συνεστίαση στον αύλειο χώρο.
Μάλιστα για πρώτη φορά θα διοργανωθεί συγχρόνως και έκθεση χιακών εκδόσεων από τον χιώτικο εκδοτικό οίκο “Aλφα πι”. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μάλιστα από κοντά, πολλούς από τους αξιόλογους συγγραφείς της Χίου , που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ιδρύματος και θα παρευρεθούν.
Επίσης στις 8 Αυγούστου, 7.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος θα παρουσιασθεί το νέο βιβλίο της καρδαμυλίτισσας λαογράφου και μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος, Ευαγγελίας Παπαζή, «Τα μαγειρέματα της κεράς μας». Πρόκειται όπως σημειώνεται “λαογραφικές ιστορίες, αρτυσμένες με αγάπη”.

Το ΔΣ του Οίκου Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα», που λειτουργεί 47 χρόνια στα Καρδάμυλα, “προσπαθεί με ποικίλες δράσεις, να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και να αποδείξει πως τέτοιου είδους ιδρύματα δεν είναι αποκομμένα από τον γύρω κόσμο.
Τα άτομα της Τρίτης ηλικίας έχουν την ανάγκη της παρουσίας μας, την ανάγκη μιας κουβέντας, μιας χειραψίας, ενός μικρού δώρου για να αισθανθούν ότι είναι εντός της κοινωνίας της οποίας εκείνοι έθεσαν τα θεμέλια”, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Βέβαια για δύο περίπου χρόνια η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας. Το Ίδρυμα παραμένει κλειστό σε επισκέψεις, σύμφωνα με τις εντολές της αρμόδιας υπηρεσίας.
Κατάφεραν όμως να επανέλθει διαδικτυακά κάθε δεύτερη Τρίτη το πρόγραμμα «Θάλλω», χάρη στο δημιουργό της ομάδας «Θάλλω» Νότη Παρασκευόπουλο και τη συνεργάτιδά του Κωνσταντίνα Μαλτέζου.

Στόχος του Δ.Σ. να αποδείξει ότι “οι άνθρωποι της Τρίτης ηλικίας δεν είναι στο περιθώριο, ούτε της ζωής, ούτε της κοινωνίας”.
Αρκεί να τους δοθούν οι δυνατότητες και τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστό το ένα ρεύμα της Προκυμαίας, λόγω καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΑστυνομικός έσωσε 19χρονη που έπεσε με ΙΧ στο λιμάνι