Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Χίο – 5 ως 7 Αυγούστου στο Πιτυός

Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Χίο – 5 ως 7 Αυγούστου στο Πιτυός

66

Η καρδιά της Χιώτικης Κτηνοτροφίας χτυπά από σήμερα Παρασκευή, 5/8, και μέχρι την Κυριακή, 7/8, στο Πιτυός, όπου πραγματοποιείται η 3η Γιορτή κτηνοτροφίας.

Το Πιτυός με τον ξεχωριστό μεσαιωνικό του πύργο, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και πάντα η οικονομία του ήταν αγροκτηνοτροφική.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποιμένων Χίου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πιτυός Προορισμός» που έχει γίνει σημαντικός φορέας ανάπτυξης του χωριού και σε συντονισμό από το γραφείο ART LINE ADVERTISING, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τις 5.00 μ.μ. έως και τις 11.00 το βράδυ.

Με παιχνίδια για τα παιδιά, έκθεση κτηνοτροφικών προϊόντων τόσο από μεμονωμένους κτηνοτρόφους, όσο και από τον Αγροτικό & Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Χίου (απαριθμεί 46 μέλη και συστήθηκε μόλις το 2019 για να μπορέσει να καλύψει το κενό που υπήρχε στην παραγωγή προϊόντων από την πρώτη τους ύλη).
Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν η αφήγηση παραμυθιών, μαγειρέματα με παραδοσιακές συνταγές, γνωριμία με τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμησης. Επίσης η παρουσίαση της δουλειάς του τελευταίου σαγματοποιού του νησιού και η γνωριμία με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που λειτουργεί στο Πιτυός.

Γνωριμία με τις γεύσεις
Μάλιστα κάθε μέρα θα υπάρχει και η δωρεάν γευσιγνωσία προϊόντων- φαγητών προσφορά του Συλλόγου ποιμένων Χίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πιτυούς.
Ετσι την Παρασκευή, 5/8, δωρεάν γευσιγνωσία χιώτικων τυριών ,
Το Σάββατο, 6/8, συνεχίζεται με κατσικοπίλαφο μαγειρεμένο από Πιτυανούς μάγειρες και την Κυριακή, 7/8 οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τυρόπιτα και μυζηθρόπιτα από τις γυναίκες του Πιτυούς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαράσταση performance για τη Frida Kahlo από τη θεατρική ομάδα “Παρασκήνιο 18” (video)
Επόμενο άρθροΟκτώ και τέταρτο ακριβώς…, Χιροσίμα, γράφει ο Αντ. Τσατσαρώνης