Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Η ΔΕΕΠ ΝΔ λέει ότι… η ΔΥΠΕ υπόσχεται πως τέλη Ιούλη θα...

Η ΔΕΕΠ ΝΔ λέει ότι… η ΔΥΠΕ υπόσχεται πως τέλη Ιούλη θα έχει οδηγό το ασθενοφόρο

76

Στο τέλος του Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, στην πρόεδρο της ΔΕΕΠ Χίου της Ν.Δ. (πρώην ΝΟΔΕ) και δημοτική σύμβουλο Αμανής, Βιβή Ποταμούση, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΔΕΕΠ Χίου.

“Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία, την θλίψη ακόμη και την οργή των κατοίκων της Αμανής όπως αυτή διαφάνηκε μέσα από την επικοινωνία μας μαζί τους…», σημειώνει στο δελτίο τύπου η ΔΕΕΠ Ν. Χίου.
Είχαν προηγηθεί βέβαια τα γεμάτα οργή δελτία τύπου των φορέων για τον αιφνίδιο θάνατο του πυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας.
Να θυμίσουμε ότι στο τραγικό συμβάν τη περασμένη Δευτέρα λόγω του ότι δεν υπάρχει οδηγός στο ασθενοφόρο του Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισσού, έπρεπε να περιμένουν περίπου μια ώρα για να φτάσει το ασθενοφόρο από τη Χίο.

Εντύπωση κάνει πάντως που ακόμα δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση η 2η ΔΥΠΕ, αλλά ούτε και ο βουλευτής της ΝΔ- υπουργός Νότης Μηταράκης.

Ανακοίνωση ΔΕΕΠ Ν.Δ. Χίου
«Από τον Φεβρουάριο του 2021 οπότε και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαδικασία με την οποία μπορεί να γίνει πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου για την ΔΕ Αμανής, όπως έγινε και σε άλλους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν. Χίου και Δημοτική Σύμβουλος Αμανής κ. Ποταμούση Βιβή, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί αυτή η πρόσληψη δυνατή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας αλλά και με την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στην οποία υπαγόμαστε υγειονομικά, και όπως μας γνωστοποιήθηκε από τον Διοικητή της κ. Χρήστο Ροϊλό το αργότερο μέχρι το τέλος του μηνός Ιουλίου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και η πρόσληψη θα έχει γίνει. Για πρώτη φορά φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Αμανής μπορούν να είναι αισιόδοξοι», σημειώνεται στο δελτίο τύπου της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ.

Βέβαια το ασθενοφόρο για να μπορεί να λειτουργεί σωστά χρειάζεται να έχει και διασώστη… Που σημαίνει ότι ακόμα και αν πράγματι σε δύο εβδομάδες έχει οδηγό (για τα επόμενα δύο χρόνια) πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας και για διασώστη ή γιατρό στο… Πολυδύναμο Βολισσού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Γ. Καμίνη για τα προβλήματα των Συνταξιούχων Ναυτικών της Χίου
Επόμενο άρθροΚλειστό το ένα ρεύμα της Προκυμαίας, λόγω καλοκαιριού