Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Χίου

Κάλεσμα πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Χίου

79

Το Εργατικό Κέντρο Χίου συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, την Τρίτη 4 Μάη 2021 και στην απεργιακή συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 10:30 π.μ..
Η Πρωτομαγιά, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, είναι ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.
Οι εργαζόμενες, οι εργαζόμενοι, μαζί και μέσα στα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για Υγεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Εργατικές Κατακτήσεις. Έχουμε υποστεί τις οικονομικές συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης, έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα”.

Να σημειώσουμε ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 6 Μαΐου με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΕ Χίου του ΚΚΕ και συνδικάτα τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά
Επόμενο άρθροΗ κατάληψη της Χίου απ’ τη Χιτλερική Γερμανία στις 4 Μάη του 1941, του Γ. Αμπαζή