Αρχική Νέα Τοπικά “Κανένα έργο δεν χαρίζεται”, συνέντευξη τύπου από την παράταξη Βουρνού (video)

“Κανένα έργο δεν χαρίζεται”, συνέντευξη τύπου από την παράταξη Βουρνού (video)

73

«Την Πρωτοβουλία για τη Χίο την ενδιαφέρει πάρα πολύ να προχωρήσει και να συνεχιστεί το έργο το οποίο ξεκινήσαμε και να φθάσει να παραδίδεται στο Χιώτη πολίτη», τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και τέως Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη τύπου ο Μανώλης Βουρνούς, μαζί με τους τέως αντιδημάρχους και στελέχη της παράταξης Στρατή Γδύση και Γιώργο Μπελέγρη, μίλησαν για το έργο που έγινε τα 5 χρόνια στο Δήμο και «τα θεμέλια που τέθηκαν» για τα επόμενα χρόνια.
Σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο κ. Βουρνούς σημείωσε ότι τίποτα δεν χαρίζεται, και τόνισε ότι οι προτάσεις για έργα που οι μελέτες τους προϋπολογίζοντας σε 20 εκατομμύρια ευρώ, έγιναν ύστερα από σχετικό αίτημα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής όπου ο νυν Δήμαρχος Χίου κατείχε θέση αντιπεριφερειάρχη και που με ανάλογο τρόπο έπραξαν και οι άλλοι Δήμοι όπως και η Περιφέρεια.

«Πρόκειται για Εργα – μελέτες τα οποία δεν είχαμε καν συμπεριλάβει στο προεκλογικό μας φυλλάδιο» σημείωσε ο κ. Βουρνούς.

Ειδική αναφορά έκανε εξάλλου ο κ. Βουρνούς στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη στην πόλη της Χίου, που έχει προενταχθεί στο ΕΣΠΑ αλλά κινδυνεύει με απένταξη διότι όπως είπε η αρχαιολογική υπηρεσία δεν εξέφρασε τις απόψεις της και χρειάζεται να πιέσει ο Δήμος σε αυτό.