Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγέλλει διοίκηση Σκυλίτσειου ο ΣΥΡΙΖΑ: Στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης

Καταγγέλλει διοίκηση Σκυλίτσειου ο ΣΥΡΙΖΑ: Στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης

61

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου και προσωπικά η Διοικήτρια, πέρα από την επαναφορά των εργολάβων σε κρίσιμους τομείς, προχώρησαν σε μια ακόμη ενέργεια που κινείται στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Ο λόγος για τον ορισμό αναπληρώτριας στη διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου. Το μόνο κριτήριο που πληροί είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των «ημετέρων».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, πριν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μας δήλωσαν ότι πρόκειται για προσωρινή ανάθεση που αποτελεί δικαίωμα του εκάστοτε Διοικητή – Διοικήτριας και πως το συγκεκριμένο άτομο έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη και
Ν.Ε. Χίου 
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου και προσωπικά η Διοικήτρια, πέρα από την επαναφορά των εργολάβων σε κρίσιμους τομείς, προχώρησαν σε μια ακόμη ενέργεια που κινείται στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης.

Όρισαν αναπληρώτρια στη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας άτομο που δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου. Το μόνο κριτήριο που πληροί είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των «ημετέρων».

Με την τοποθέτηση αυτή παρακάμπτονται άξια στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με μακράν καλύτερα βιογραφικά, αλλά δυστυχώς όχι της αρεσκείας τους.

Ο ουσιαστικός λόγος της υποσκέλισης αυτής είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτά στελέχη ασκούν συνδικαλιστική δράση και εναντιώνονται στην πολιτικής της κ.Κανταράκη και των νέων πολιτικών φίλων της.

Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και νομική ακροβασία και ως τέτοια την καταγγέλλουμε και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Το θέμα αυτό θα έλθει μαζί με άλλα ζητήματα κακοδιοίκησης στη Βουλή προς απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό.

Ανακοίνωση από τη συνδικαλιστική παράταξη Α.Ρ.Μ.Α.

Για «μια απόφαση που όχι μόνο προκαλεί το «κοινό αίσθημα Δικαίου» αλλά σαφώς κινείται και στα όρια της παράβασης καθήκοντος, με προφανής ευθύνες που οφείλει η 2η ΥΠΕ, το Υπουργείο, αλλά και η Δικαιοσύνη να αναζητήσουν», κάνει λόγο στην ανακοίνωση- καταγγελία και το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α.)- Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας στο Νοσοκομείο Χίου.

Γ.Ν ΧΙΟΥ: Η Διοίκηση ξεπέρασε τα όρια!!.Παράνομη αναπλήρωση Διεύθυνσης κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου και Νόμου. ΑΞΙΑ!!!

Μετά το Εξώδικο στη Παράταξη μας και στον εκπρόσωπο μας στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ και τη βιασύνη της να φέρει τους Εργολάβους η Διοικήτρια του Γ.Ν Χίου, με αφορμή τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, προχώρησε σε ακόμα μια απόφαση που όχι μόνο προκαλεί το «κοινό αίσθημα Δικαίου» αλλά σαφώς κινείται και στα όρια της παράβασης καθήκοντος, με προφανής ευθύνες που οφείλει η 2η ΥΠΕ, το Υπουργείο, αλλά και η Δικαιοσύνη να αναζητήσουν.

Καταρχήν, τα όσα επικαλείται στην απόφαση δηλ. τα άρθρα 84 85 86 του Υ.Κ όπως αντικαταστάθηκαν από το άρθρο πρώτο του Ν. 3839/2010 ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ την αναπλήρωση αλλά τη διαδικασία κρίσης. Στη περίπτωση της συνταξιοδότησης της Διευθύντριας,  εφαρμογή έχει το άρθρο 87 όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο πρώτο του Ν. 3839/2010 που αφορά την Αναπλήρωση Προϊσταμένων. Τι προβλέπει το άρθρο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών; «Συναφώς, επισημαίνεται ότι κατά τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύουν και σύμφωνα με την ερμηνεία του Υπαλληλικού Κώδικα (Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα Α.Ι. Τάχος-Ι.Λ. Συμεωνίδης, Άρθρα πρώτο-105, Εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα Θεσσαλονίκη, 2007, σελ. 1114-1115), η αναπλήρωση προϊσταμένων είναι αναγκαία ενόψει της αρχής της συνέχειας της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, αφορά δε περιπτώσεις όπου ο προς αναπλήρωση προϊστάμενος είτε απουσιάζει, είτε κωλύεται, είτε έχει κενωθεί η θέση του. Ο αναπληρωτής προϊστάμενος οργανικής μονάδας με υποκείμενες οργανικές μονάδες πρέπει α) να είναι προϊστάμενος σε οργανική μονάδα, β) η οργανική μονάδα να είναι υποκείμενη στην μονάδα της οποίας αναπληρώνεται ο προϊστάμενος, δηλ. ο αναπληρωτής του Διευθυντή να είναι ο προϊστάμενος Τμήματος και γ) ο αναπληρωτής να είναι επιλεγμένος προϊστάμενος, δηλ. να μην είναι αναπληρωτής προϊσταμένου. Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή των διατάξεων του ν.3329/2005 εκφεύγει του πεδίου αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας.

Παρακαλείσθε για τη σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας μας επί των περαιτέρω ενεργειών σας καθώς από την εν λόγω απόφαση δεν προκύπτει σαφώς η νομιμότητα της αναπλήρωσης Προϊσταμένου Διευθύνσεως.»

Με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών η ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που όφειλε η Διοίκηση ήταν: Να τοποθετήσει σαν Αναπληρωτή Προϊστάμενο Διεύθυνσης έναν από τους Προϊστάμενους (2) των υποκείμενων μονάδων που είναι οι Υποδιευθύνσεις(Τομείς) οι οποίοι είναι κριμένοι και όχι σε αναπλήρωση. Μάλιστα, εδώ και χρόνια, συγκεκριμένος Τομεάρχης, με απόφαση, αναπλήρωνε την Διευθύντρια κατά την απουσία της. Να θυμίσουμε ότι οι Τομεάρχες έχουν κριθεί από Υπηρεσιακό Συμβούλιο από το 2011, και καλύπτουν ΑΠΟΛΥΤΑ τις προβλέψεις του Νόμου για την Αναπλήρωση Διεύθυνσης.

Αντί αυτού, η Διοίκηση επέλεξε σαφώς να παραβιάσει το Νόμο και να προχωρήσει στην προσωρινή τοποθέτηση για αντικατάσταση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής μιας Προϊσταμένης με 2 χρόνια με ανάθεση(!!)  κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου, με σαφείς ενδείξεις Παράβασης Καθήκοντος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Καλούμε την Διοίκηση, να κατανοήσει το ΣΟΒΑΡΟ «λάθος» που έχει υποπέσει και να το διορθώσει ΧΘΕΣ ακολουθώντας τη Νομιμότητα και τη Λογική. Μονόδρομος είναι η Αναπλήρωση του Προϊσταμένου Διεύθυνσης από τους κριμένους Προϊστάμενους της υποκείμενης μονάδας(Τομέας) όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Οφείλουν δε 2η ΥΠΕ και Υπουργείο να ζητήσουν την ΑΝΑΚΛΗΣΗ της συγκεκριμένης απόφασης και να ζητήσουν την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων.

Γιατί, όπως λέει και ο Λαός, ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υπεράνω των Νόμων…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΔΑΠΜΕΑ Κοφινά: “βόρειοι” και “νότιοι” διότι δεν φτάνει το προσωπικό…
Επόμενο άρθροΤζάμπολ ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (3-4/12)