Αρχική Νέα Τοπικά Τζάμπολ ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (3-4/12)

Τζάμπολ ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (3-4/12)

78

«Πολλές φορές ονειρεύομαι να μου πει ο γιος μου, καλημέρα μαμά ή να μιλήσει. Αλλά ξέρω ότι αυτό δεν θα συμβεί. Τις δυσκολίες δεν τις επιλέγουμε εμείς. Τις δυσκολίες πρέπει να βάζουμε στόχο να τις ξεπερνάμε». Με αυτά τα λόγια μια μητέρα ενός παιδιού 23 χρονών με Αυτισμό, η Αννα Σωτηρίου, έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Σκοπός των οικογενειών και μέσα από αυτές και ο Σύλλογος είναι να εξαλείψουμε το κοινωνικό στίγμα. Δηλαδή θέλουμε ίση πρόσβαση τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην αγορά εργασίας των παιιδών μας», σημείωσε η κα Σωτηρίου.
«Βλέπω μέσα από το γιο μου την τεράστια ικανοποίηση που νοιώθει όταν τελειώνει μια εργασία», σημείωσε και κάλεσε τους γονείς να μην κρατούν τα παιδιά αποκλεισμένα στο σπίτι. Να ενισχύσουν τους κατά τόπους συλλόγους.

Final four της αγάπης
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων στις 3 Δεκεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου διοργανώνει Παρασκευή και Σάββατο (3-4 Δεκεμβρίου) το «FINALFOUR ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου.

Τα ζευγάρια στους αγώνες μπάσκετ της Παρασκευής (στις 6.00 μ.μ.) θα είναι:
Ναυταθλητικός Όμιλος Θυμιανών – Σύλλογος Βετεράνων και
Αστυνομία – 96 ΑΔΤΕ.
Μεταξύ του μικρού τελικού το Σάββατο (στις 7.00 μ.μ.) και του μεγάλου 9.00 μ.μ., θα διεξαχθεί αγώνας παιδιών με αναπηρία.

Στους στόχους του συλλόγου η δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης ατόμων με αυτισμό, σε οικόπεδο δωρεά του Νοσοκομείου Χίου, στην περιοχή Μπέλα Βίστα.
Όπως τόνισαν ο Πρόεδρος Αντώνης Ζερβάκης και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Πατεριμός, οι μελέτες έχουν προταθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών. Ενώ η δημιουργία Κέντρου θεωρείται ως επιλέξιμη δράση στο επόμενο ΕΣΠΑ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταγγέλλει διοίκηση Σκυλίτσειου ο ΣΥΡΙΖΑ: Στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης
Επόμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος : Μην επαναπαυόμαστε από το χαμηλό ιικό φορτίο στο νησί