Αρχική Νέα Τοπικά ΚΙΝΑΛ Χίου: για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΙΝΑΛ Χίου: για την επέτειο του Πολυτεχνείου

20

Κίνημα Αλλαγής

Ν.Ε. Χίου

Δελτίο τύπου

Η 17η Νοεμβρίου του ’73 αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας στη μάχη ενάντια στον αυταρχισμό! Την μέρα εκείνη ο λαός μας με μπροστάρη την νεολαία, ύψωσε το ανάστημά του και αναμετρήθηκε με την Χούντα. Το τίμημα ήταν βαρύ… 24 νεκροί! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα δεκαετιών διχασμού! Όμως αυτή η θυσία δεν πήγε χαμένη. Έστρωσε τον δρόμο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη πατρίδα μας.

47 χρόνια έχουν περάσει έκτοτε. Σήμερα ζούμε μια νέα κρίση. Τα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ακόμα την θυσία αυτών των νέων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας θυμίζει ότι η απάντηση της δεξιάς στην ανεπάρκεια της είναι πάντα ο αυταρχισμός! Στην διαχείριση της πανδημίας απέτυχε και για να αλλάξει ατζέντα εφάρμοσε την ολική απαγόρευση δημιουργώντας νέους διχασμούς. Θα έπρεπε να είχε στηρίξει το ΕΣΥ, να είχε προετοιμάσει τα πάντα με κανόνες και σήμερα να ζούσαμε σε μια σχετική κανονικότητα. Αντίθετα τα άφησε όλα στη μοίρα τους με αποτέλεσμα σήμερα, τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους και η οικονομία κλειστή.

Η Αριστερά και αυτή με την σειρά της, τσίμπησε το δόλωμα και αντί σήμερα να συζητάμε για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, συζητάμε αν πρέπει να γίνουν πορείες ή όχι!
Εμείς απαντάμε ότι έτσι όπως τα έκανε η κυβέρνηση με την πανδημία πως να γίνουν οι εκδηλώσεις μνήμης; Όχι άλλους διχασμούς! Το χρωστάμε στους νέους εκείνους του ’73 που έδωσαν την ζωή τους για την σύμπνοια των Ελλήνων και για την δημοκρατία.