Αρχική Νέα Τοπικά Κίνημα Αλλαγής Χίου: Απροετοίμαστη η χώρα στο δεύτερο κύμα κορονοϊού

Κίνημα Αλλαγής Χίου: Απροετοίμαστη η χώρα στο δεύτερο κύμα κορονοϊού

47

«Το success story της κυβέρνησης της Ν.Δ. όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας φαίνεται να λαμβάνει τέλος αυγουστιάτικα με τον πιο οδυνηρό τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής.

“Τα κρούσματα μέρα με την μέρα αυξάνονται και με μαθηματική νομοτέλεια η ροή θα συνεχίσει να είναι ανησυχητικά αυξητική.
Η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη στην επίθεση του δεύτερου αυτού κύματος και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα δύσκολο Φθινόπωρο που έρχεται.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως σε αυτή τη δεύτερη φάση θυσιάζει την δημόσια υγεία προς χάριν της αγοράς. Δεν κατανοεί όμως ότι αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.
Χωρίς αμφιβολία αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη η οποία δεν επιτρέπει χαλάρωση και ημίμετρα στην προσπάθεια αντιμετώπισής της.
Η ενίσχυση του ΕΣΥ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν πριν λίγους μήνες, πήγε περίπατο και καμία μέριμνα δεν υπήρξε για την καλύτερη θωράκιση των μονάδων υγείας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ως σκεπτόμενοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες ζητούμε:
1. Διενέργεια περισσότερων τεστ από κινητές μονάδες ελέγχου.
2. των προσπαθειών για αύξηση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας και του νησιού μας.
3. Προστασία των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Χίου οι οποίοι πρέπει υποβληθούν σε τεστ μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη Χίο.
4. Άμεση μέριμνα για την στελέχωση του Κέντρου υγείας στο Πυργί.
5. Δέσμευση και συγκεκριμένη πρόβλεψη για την διασφάλιση των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού και οικονομική τους ενίσχυση.
6. Συγκεκριμένο πλάνο υγειονομικής διαχείρισης του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και προστασίας των εργαζομένων σ’ αυτό”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ..