Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση στη Λαγκάδα με την παρουσία Ν. Μηταράκη σε ταβέρνα (video)

Κινητοποίηση στη Λαγκάδα με την παρουσία Ν. Μηταράκη σε ταβέρνα (video)

366

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πανό και κλείσιμο του κεντρικού δρόμου στην παραλία της Λαγκάδας, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι κάτοικοι (σ.σ. από τις 2.00 μ.μ. περίπου), εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να επισκεφθεί το χωριό, και συγκεκριμένα ταβέρνα στην παραλιακή ζώνη της Λαγκάδας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και έτσι υπήρξε άμεση κινητοποίηση.
Παρόντες στη συγκέντρωση οι πρόεδροι από τις Κοινότητες Λαγκάδας και Συκιάδας.
Κύριο σύνθημα την ώρα που έτρωγε ο υπουργός και η συνοδεία του:
“Κυβέρνηση και Νότη
Ακούστε το καλά
η φυλακή στο Θόλος
θα μείνει στα χαρτιά”.
Στις 4.00 μ.μ έληξε το γεύμα του υπουργού, αφού πρώτα οι πρόεδροι των δύο κοινοτήτων του επέδωσαν τα ψηφίσματα των συνελεύσεων και του διαμήνυσαν ότι τα χωριά τους θα αντισταθούν σε κάθε σχέδιο για Νέα Δομή.

Στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ο υπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι δεν λογάριασαν οι “τριάντα κάτοικοι”, “τους άλλους πελάτες και τα μαγαζιά”…
Οση ώρα βρισκόταν με τους φίλους του, όπως αναφέρει στην ταβέρνα, οι διαδηλωτές ήταν εκεί, με συνθήματα, τραγούδια και αναμετάδοση μέσω youtube τα όσα ανέφερε ο υπουργός περί αδειάσματος της ΒΙΑΛ…

Με τη συγκέντρωση των κατοίκων, έφτασαν και λιμενικοί, ενώ αρχικά ήταν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί από την φρουρά του υπουργού, χωρίς να υπάρξει πάντως ένταση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΒ Χίου ΚΝΕ: καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα πόλεμο, προσφυγιά και ρατσισμό
Επόμενο άρθροΜικρασιάτικες μνήμες από τις Οινούσσες και το Βαρβάσι στο “Αλάτι της Γης”