Αρχική Νέα Τοπικά ΚΥΤ ΒΙΑΛ: Καθαρισμός από τα παραπήγματα- επιμονή Μηταράκη για Θόλος

ΚΥΤ ΒΙΑΛ: Καθαρισμός από τα παραπήγματα- επιμονή Μηταράκη για Θόλος

105

Για τις εργασίες καθαρισμού του χώρου του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, που μερικούς μήνες πριν ζούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, ενημερώθηκε ο υπουργός Μετανάστευση και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και με τη διοίκηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ απομακρύνονται τα τελευταία 300 παραπήγματα, που τον Ιανουάριο του 2020 είχαν φτάσει τις 2.000.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη στη ΒΙΑΛ βρίσκονται 293 άτομα, ενώ 230 διαμένουν σε διαμερίσματα και αύριο αναμένεται να αναχωρήσουν 71.

Ο διοικητής του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Παναγιώτης Κιμπουρτζής, σημείωσε ότι η γύρω έκταση που υπήρχαν σκηνές, περί τα 55 στρέμματα, καθαρίστηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, κατοίκους του χωριού Χαλκειός. Μάλιστα τόνισε, ότι τώρα υπάρχει η δυνατότητα για χώρους όπου μπορούν να πίνουν το τσάι τους οι αιτούντες άσυλο καθώς και κέντρο συνάντησης των γυναικών.

Ο υπουργός Μετανάστευση επέμεινε ότι η νέα δομή στο Θόλος θα προχωρήσει, με τις προσφορές να ανοίγουν στις 2 Σεπτεμβρίου. Λέγοντας ότι δεν υπάρχουν θέματα αντιδράσεων αφού η Κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεση για μείωση των προσφύγων- μεταναστών και φύλαξη των συνόρων.

Σημείωσε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, επιμένοντας στις ερωτήσεις ότι δεν υπάρχει θέμα περί  επαναπροωθήσεων προσφύγων-μεταναστών που φτάνουν στα νησιά. Απέδωσε δε στους… λαθροδιακινητές τις πληροφορίες για τις διάφορες καταγραφές συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων.

Σε ό,τι αφορά πολίτες του Αφγανιστάν με τους οποίους συνεργάστηκε η χώρα μας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Φαίνεται δε ότι έχει κατανοητό ότι δεν μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν επαναπατρισμοί Αφγανών πολιτών, που είναι στη χώρα μας, με τους Ταλιμπάν να έχουν πάρει την εξουσία.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τις εργασίες καθαρισμού ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Καρμαντζης, απέφυγε να απαντήσει πάντως, πως θα χειριστεί ο δήμος το θέμα της νέας Δομής στο Θόλος, με δεδομένη την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για κάθε νέα δομή. Και επιμένοντας ότι η θέση του Δημάρχου είναι ξεκάθαρη.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εθελοντών για Ημιμαραθώνιο Chios Running 2021
Επόμενο άρθροΞέχασαν στο Δήμο να προβάλλουν εκδήλωση του Θεάτρου Τέχνης και έγινε παράσταση με 7 θεατές