Αρχική Απόψεις Aρθρα Δημήτρης Λαβατσής: Η δυστυχία μιας συνεδρίασης του Δήμου

Δημήτρης Λαβατσής: Η δυστυχία μιας συνεδρίασης του Δήμου

189

Την Πέμπτη 18/5 στην Αθήνα ψηφίστηκε το 4ο μνημόνιο της τελικής λύσης, το χειρότερο από όλα τα προηγούμενα γιατί οριστικοποιεί την διαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και συνεπώς με πολλή μεγαλύτερη δυσκολία ανατροπής του καθεστώτος της κινέζικης μεταδημοκρατίας μας.

Την ίδια μέρα στην πολλοστή συνεδρίαση για το “μέγα” τοπικό ζήτημα των προσφύγων
ο δήμαρχος είπε σε δραματικούς τόνους ανάμεσα στα άλλα «να μη γίνουμε σαν την ζούγκλα του Καλαί!»- αναφερόμενος στην παραβατικότητα* των εξαθλιωμένων μετέωρων ανθρώπων, των προσφύγων, που ψάχνουν να βρουν μια γωνιά του πλανήτη μη εχθρική και τους την αρνούνται θεσμοί, θεοί, δαίμονες και αρκετοί ντόπιοι κάθε τόπου γιατί η φασίζουσα εκδοχή της ιδιοκτησίας του τόπου “μας” είναι παγκοσμίως στα πάνω της….

Στο περιθώριο λοιπόν της μεγάλης διευθέτησης (που και πως θα πακτώσουμε τους οχτρούς προσφυγομετανάστες που απειλούν την ύπαρξη της χωρίς κανένα (!!!!) κοινωνικό πρόβλημα Χίου μας) την ίδια ώρα στην Αθήνα ψηφιζόταν το 4ο μνημόνιο. Λεπτομέρειες…
Άλλωστε όλοι την δουλειά τους κάνουνε: οι κεντρικοπολιτικοί όλων των κομμάτων εναντίον των ντόπιων αδύναμων και της Δημοκρατίας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χίου εναντίον των αδύναμων αλλοδαπών.

Για μια ήρεμη ζωή και ανάπτυξη του νησιού…

Σχεδόν σύσσωμοι οι δημοτικοί «αρχόντοι», τα μέλη της “πανχιακής” ( αλήθεια από που κι ως που «πανχιακή»;) “επιτροπής αγώνα” και κάποιοι φορείς που εκφράζουν μειοψηφίες του νησιού. Αλλά αυτοί δυστυχώς ακούγονται λόγω ταξικού κύρους αλλά και γιατί είναι καλά οργανωμένες αυτές οι συντεχνίες που μας το παίζουν ταγοί της Ανάπτυξης. Όλοι πήρανε θέση υπέρ ή κατά μιας ακόμη φυλακής αλλά και οι μεν και οι δε με το ίδιο κοινωνικό μίσος απέναντι στους αδύναμους.
Με εξαίρεση α) τον χώρο της Χιακής Συμπολιτείας που αρνήθηκε το βαθιά αντιανθρώπινο και ανήθικο στίγμα της δημιουργίας
του προαναχωρησιακού-φυλακή αντιπροτείνοντας ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τους πρόσφυγες και
β) την ΛΑΣ που ωστόσο ανακατεύτηκε με τα “πίτουρα” , δηλαδή την “διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου”.

Ακούστηκαν μάλιστα και απίθανες κουβέντες και από τον πρώην δήμαρχο στη γραμμή γνωστού ακροδεξιού δημοσιογράφου: “θα ισλαμοποιηθούμε” μας είπε ο κ. “Τραμπ” Λαμπρινούδης
Όλοι αυτοί μόνιμα απόντες. Οι “μόνιμα αγωνιστές” κατά των αδυνάμων προσφύγων, αυτοί που 7 χρόνια τώρα ενώ έχουν έρθει τα πάνω κάτω- δεν εμφανίστηκαν πουθενά στους αγώνες κατά των μνημονίων. Αυτοί που κι αν εμφανίστηκαν, κάποια στιγμή, υπερασπίστηκαν όχι μια επωφελή διέξοδο για τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας αλλά τα συντεχνίτικα προνόμιά τους. Αυτοί που ακούγανε προτάσεις της Αριστεράς για φορολογία του Κεφαλαίου και φρικάρανε, ακούγανε το αίτημα για κοινωνική Δικαιοσύνη και αξιοπρεπή εργασία από Αριστερούς αγωνιστές και τους κοιτάζανε με το βλέμμα του “σκοπίμως ηλιθίου”.

…Χωρίς ελπίδα και δικαιώματα για την πλειοψηφία των κατοίκων
ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ! ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!

Στο νησί της “φαιδράς πορτοκαλέας” υπάρχει πράγματι αρκετό λίπος απ ότι φαίνεται ώστε μια μεγάλη μειοψηφία να διεκδικεί τα οφέλη των μνημονίων και να προβάλλει αυτήν την διεκδίκηση σαν ‘’Ανάπτυξη του νησιού μας” .
Γι αυτό “άκρα του τάφου σιωπή” γι αυτά που επιβάλλουν οι σκληρότατες ρυθμίσεις πάνω στην πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας. Γιατί αυτά τους συμφέρουν!
Τι απομένει; Ο εχθρός που προβάλλει η φασίζουσα ψύχωση που εκκινεί από τα υπαρκτά προβλήματα της φροντίδας και ένταξης των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, άρα και στην Ελλάδα.
Η ψύχωση, δηλαδή η άρνηση της πραγματικότητας, “φτιάχνει δράκους’’ και όταν προχωρήσει ως πολιτική εφαρμογή διαμορφώνει πραγματικά τραγικά αδιέξοδα για όλους μας! Είτε στο “δεκαοχτώ”, είτε στους Ολύμπους…
Για τη Μνημονιάρα που τσακίζει το παρόν και το μέλλον της πλειοψηφίας ούτε λόγος λοιπόν από τους ταγούς της ανάπτυξης!
Για τη Μνημονιάρα που καταλύει, με όλους τους τύπους, την Δημοκρατία οι παραπάνω μόνο σιωπή. Και κρυφή χαρά. Γιατί με όλες τις διαφορές που μπορεί να έχουν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συναντιούνται ως κατεστημένο, ως άρχουσα τάξη, ως αυτό που λέμε κοινωνική Δεξιά.
Ωφελούνται όλοι τους από την ταξική τοξικότητα των μνημονίων.
Τόσο που μετά την απόφαση για την δημιουργία του προαναχωρησιακού στίγματος του νησιού μας άρχισαν να λένε ότι το νησί γυρίζει στην κανονικότητα.
Όπως μας είπε αμέσως μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, ο Τσίπρας καμαρώνοντας.

*Παραβατικότητα που μεγάλη μερίδα των τοπικών ΜΜΕ συνεπικουρούμενη από άτομα και φορείς ακροδεξιών απόψεων διογκώνει με όλους τους αθέμιτους τρόπους

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕφημερίδα των Συντακτών: μηνιαίο πλαφόν στις μετακινήσεις προσφύγων προς τη Γερμανία
Επόμενο άρθροΠτώση αεροσκάφους Mirage 2000 στις Σποράδες – Σώος ο πιλότος, έρευνες και από ελικόπτερο της Χίου