Αρχική Πολιτισμός Μνημεία Εκκλησίες Μ. Παρασκευή- στολισμοί Επιταφίων σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες (φωτογραφίες)

Μ. Παρασκευή- στολισμοί Επιταφίων σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες (φωτογραφίες)

113

Επιτάφιος.
Μετά την αποκαθήλωση του Χριστού από το Σταυρό, τοποθετείται στον Επιτάφιο· όπου θα γίνει περιφορά του το βράδυ.
Σε πολλές περιοχές παράλληλα με το στολισμό του Επιταφίου, με πανδαισία χρωμάτων από αγριολούλουδα και λουλούδια διαλεγμένα προσεκτικά από τις ενορίτισσες που στολίζουν τον Επιτάφιο, ψέλνεται και το μοιρολόι της Παναγιάς.

Αγιος Ματθαίος, Κοφινάς- Χίος
Ανάβατος- Ι.Ν.Ταξιαρχών

Οι φωτογραφίες Επιταφίων από τους Ι.Ν. Βροντάδου είναι του  @Stefanos Politis.

Ι.Ν. Αγίου Ισιδώρου- Βροντάδος

 

Ι.Ν. Παναγίας Ερειθιανής- Βροντάδος
Ι.Ν. Αγίου Κηρύκου- Βροντάδος
Ι.Ν. Αγίου Νικολάου (Νησί)-Βροντάδος
Ι.Ν. Αγίου Μάρκου- Βροντάδος
Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου- Βροντάδος
Ι.Ν. Προφήτη Ηλία- Βροντάδος

Ευχαριστούμε τους φίλους του διαδικτύου για τις φωτογραφίες με στολισμένους Επιταφίους από διάφορες ενορίες και χωριά του νησιού.

Ψαρά- Επιτάφιος
Κώστας Βρατσάνος, 218/4/2025.

Στιγμές απαράμιλλης θρησκευτικής κατάνυξης κι εκκλησιαστικής λαμπρότητας βιώσαμε και σήμερα στον περίβλεπτο Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου στην ακριτική πατρίδα μας! Σκηνές λατρευτικές, πρωτόγνωρες, μεμιγμένες με μνήμες και βιώματα, που συνοδεύουν την νεκρική πομπή!
Όλα τα καλώς διαταξάμενα των μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού: οι Προφητείες για την τριήμερον εις Άδην Κάθοδον, ο Παύλος κηρύσσων “Χριστόν Εσταυρωμένον” και “αι γυναίκες πολλαί από μακρόθεν θεωρούσαι” αλληλοσυμπληρώνουν τα συγκλονιστικά γεγονότα της ημέρας αυτής.
Ευχαριστούμε τον ακούραστο εφημέριο μας, π. Ιωάννη Κατσούνη κι ευχόμαστε να τον χαρίζει ο Θεός υγιή και άλκιμο στις δύσκολες απαιτήσεις των τελευταίων ημερών πριν το Πάσχα.
Φέτος είχαμε τη χαρά να δούμε πολλούς συγγενείς, συμπατριώτες και φίλους και κυρίως νέα παιδιά από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, που ήρθαν να βιώσουν τις άγιες ημέρες στο νησί μας. Πραγματικά, η ανοιξιάτικη Αιγνούσα ξεδίπλωσε τις πιο μαγευτικές της εικόνες!
Καλή αντάμωση το βράδυ στον Επιτάφιο!

 

Διαφήμιση