Αρχική Νέα Τοπικά Μηταράκης σε ΒΙΑΛ, σχόλιο του ΚΚΕ

Μηταράκης σε ΒΙΑΛ, σχόλιο του ΚΚΕ

178

Με δύο θέσεις που θα μπορούσαν να θυμίζουν και… Ιταλία, ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης επισκεπτόμενος την τελευταία μέρα το Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, έκανε λόγο για “επίλυση του μεταναστευτικού. Πρώτη προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων με κάθε μέσο. Δεύτερον η κλειστή ΒΙΑΛ και η ταχεία εξέταση των αιτήσεων ασύλου”.
Απουσιάζει η αναφορά σε προσφυγικό και δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει φύλαξη με κάθε μέσο.
Το δελτίο τύπου του κ. Μηταράκη που παρουσιάζεται ολόκληρο στη συνέχεια, σχολίασε η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ:

“Οι προεκλογικές δηλώσεις Μηταράκη για τη ΒΙΑΛ και το προσφυγικς.
Είναι εκείνος, που μαζί με τον πρωθυπουργό βρέθηκε στην πρώτη γραμμή δημιουργίας των γκέτο, των Χοτ Σποτ.
Το διακύβευμα για το λαό, που πρέπει να γίνει και κριτήριο ψήφου είναι να κλείσουν τώρα τα Χοτ ΣΠΟΤ, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και τη χώρα, καθαρή θέση για την οποία παλεύει μόνο το ΚΚΕ”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Επίσκεψη στη ΒΙΑΛ πραγματοποίησε κατά την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας ο Νότης Μηταράκης. Στη διάρκεια της επίσκεψης, διαπίστωσε για άλλη μια φορά τις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες που επικρατούν και συνομίλησε με τους αστυνομικούς που έχουν τη φύλαξη του hotspot.

Από τη ΒΙΑΛ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχω επισκεφθεί τη ΒΙΑΛ πολλές φορές. Διαρκώς διαπιστώνω τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν: για αυτούς που διαμένουν, για τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και φυσικά για την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών. Συνθήκες τις οποίες η απερχόμενη κυβέρνηση δε φρόντισε να βελτιώσει κατά τα τεσσεράμισι χρόνια από τότε που η ίδια δημιούργησε το πρόβλημα. Άκουσα με προσοχή τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη ΒΙΑΛ και προσφέρουν έργο συχνά πάνω από τις ανθρώπινες αντοχές.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την επίλυση του μεταναστευτικού. Πρώτη προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων με κάθε μέσο. Δεύτερον η κλειστή ΒΙΑΛ και η ταχεία εξέταση των αιτήσεων ασύλου. Όσων η αίτηση απορρίπτεται, επιστρέφουν στην Τουρκία. Στόχος είναι η ταχύτατη αποσυμφόρηση της Χίου και φυσικά να μην υπάρχει καμία μόνιμη παραμονή στην ακριτική Ελλάδα, για εθνικούς λόγους. Η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό δεν αρμόζει σε ευνομούμενο κράτος. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών περνάει μέσα και από την επίλυση του μεταναστευτικού. Ξεκινάμε άμεσα τη δουλειά ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό.».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝα θυμηθούμε πριν ψηφίσουμε την καταστροφική πενταετία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη διαφορά με το σήμερα, του Φρ. Σέργη
Επόμενο άρθροΑντιλαϊκή κυβέρνηση θα έχουμε. Ποιος θα βάλει εμπόδια είναι το θέμα για το λαό;, του Γ. Παληού