Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μόνη ενδεδειγμένη λύση η άμεση εκκένωση των ΚΥΤ, επιμένει ο Περιφερειάρχης Β....

Μόνη ενδεδειγμένη λύση η άμεση εκκένωση των ΚΥΤ, επιμένει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου (video)

112

“Η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση εκκένωση των Κ.Υ.Τ. και η μεταφορά των ενοίκων τους εκτός των νήσων”, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.
Σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να τοποθετηθούν ΑΤΜ από τις συνεργαζόμενες τράπεζες στα ΚΥΤ, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τα ποσά που αναλογούν (ατομικά ή οικογενειακά) οι αιτούντες άσυλο.
Κριτική άσκησε και στο θέμα των κλειστών δομών, που όπως αναφέρει και σε γραπτή δήλωσή του δεν θα ήταν έτοιμες έτσι και αλλιώς αυτή την περίοδο “της κρίσεως του κορωνοϊού”.


Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Ο σχεδιασμός για κατασκευή «κλειστών» δομών για μετανάστες στις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο ανακοινώθηκε προ περίπου τριών μηνών με υποτιθέμενη, κατά την ανακοίνωση, ημερομηνία ενάρξεως λειτουργίας τους τον Ιούλιο 2020.
Πέραν του γεγονότος, ότι σε νήσους έργα κόστους περίπου 80 εκατ. €, όπως είχε αναγγελθεί ότι θα κόστιζε έκαστη δομή, δεν κατασκευάζονται σε χρονικό διάστημα μόνο 6 μηνών, στους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο 2020 της κρίσεως του κορωναϊου δεν θα υπήρχαν έτοιμες οι δομές αυτές.
Κατά συνέπεια, δεν είναι κατανοητή η άποψη, ότι «αν είχε επιτραπεί η κατασκευή στις νήσους των κλειστών δομών, δεν θα υπήρχε ο σημερινός κίνδυνος διαδόσεως της πανδημίας εντός των λειτουργούντων Κ.Υ.Τ.».
Το χθεσινό συμβάν στη δομή μεταναστών της Ριτσώνας και στο πλοίο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αναδεικνύουν την ταχύτητα διαδόσεως του ιού εντός κλειστών κοινωνιών, όπως είναι και τα Κ.Υ.Τ. Πέραν αυτού, τα μέλη των απειράριθμων Μ.Κ.Ο., τα οποία κυκλοφορούν ελευθέρως εντός των Κ.Υ.Τ., οι εργαζόμενοι, τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας κ.α. κινδυνεύουν να καταστούν αρωγοί διαδόσεως του ιού στην λοιπή κοινωνία.
Η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση εκκένωση των Κ.Υ.Τ. και η μεταφορά των ενοίκων τους εκτός των νήσων”, καταλήγει στη γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυστηρότερα μέτρα για τις μετακινήσεις στα μικρά νησιά, ζητούν τα Ψαρά (συνέντευξη Κ. Βρατσάνου)
Επόμενο άρθροΒΡΕΘΗΚΕ η κατσίκα στην περιοχή Αγ. Γιάννη- Λιλικά