Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Μουσείο Μαστίχας: τεχνική felting- κετσές

Μουσείο Μαστίχας: τεχνική felting- κετσές

99

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» με ένα δημιουργικό εργαστήρι, για εφήβους και ενήλικες, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (ώρα: 11.00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών της χιακής φύσης, όπως λαλάδες (χιώτικες τουλίπες), με την τεχνική του felting, η οποία συγκαταλέγεται στους αρχαιότερους τρόπους κατασκευής υφάσματος.
Το felt ή αλλιώς κετσές είναι ακατέργαστο μαλλί που χρειάζεται μόνο νερό, σαπούνι και φαντασία ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα υφάσματα.
Οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους ή ειδικές βελόνες, θα φτιάξουν λουλούδια με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και θα δημιουργήσουν υπέροχες μπουτονιέρες για να στολίσουν τα ρούχα τους.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι όπως και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ.
Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Εφυγε” ο δάσκαλος Ευάγγελος Ζύμαρης- συλλυπητήρια μηνύματα
Επόμενο άρθρο78 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ