Αρχική Απόψεις Aρθρα Μπράβο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!, του Ν. Ροδίτη

Μπράβο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!, του Ν. Ροδίτη

175

Ως μια κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε το παρακάτω!
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/7 η αναγόρευση της Aysha Mohammed Saeed Fadila Alhameli από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε Επίτιμη Διδακτόρισσα του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό έργο της στις διεθνείς αερομεταφορές και τη συμβολή τους στη διεθνή οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 3/8/2019

Η Aysha AlHameli σε ηλικία 16 ετών έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ενώ σε ηλικία 28 ετών διορίστηκε ως η πρώτη Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΑΕ στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει στον εν λόγω Οργανισμό Πρώτη Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος της Ομάδας Εφαρμογής και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Πόρων και Πρόεδρος της ομάδας για τον περιορισμό των ρύπων από τις αερομεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα, υποστηρίζει δράσεις ανάδειξης του ρόλου των γυναικών στον αεροπορικό κλάδο, καθώς και το πρόγραμμα «Dreams Soar» για την υποστήριξη των παιδιών που επιθυμούν να προσανατολιστούν επαγγελματικά στον χώρο των αερομεταφορών.

Κατά την τελετή αναγόρευσης η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε «η σημερινή αναγόρευση της κ. Aysha AlHameli ενέχει ιδιαίτερα ισχυρούς συμβολισμούς για το νέο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο ανοίγει δυναμικά τα φτερά του στο διεθνές φάσμα των τουριστικών σπουδών. Πρόκειται για μια σημαντική γυναίκα που από πολύ νωρίς έδειξε τη σχέση της με έναν από τους δυναμικότερους τομείς του παγκόσμιου τουρισμού, που είναι οι αερομεταφορές και η πολιτική αεροπορία, και η παρουσία της στο νεοϊδρυθέν τμήμα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς.»


Ο Καθηγητής Ανδρέας Παπαθεοδώρου παρουσιάζοντας την κ. AlHameli επισήμανε ότι «οι αερομεταφορές αποτελούν ένα ζωτικό κλάδο εξασφάλισης προσβασιμότητας σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας αλλά και οικονομικής ευημερίας της χώρας, αφού περίπου 75% των εισερχόμενων τουριστών ροών πραγματοποιούνται σήμερα από αέρος. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή αναδεικνύουν τη συμβολή των αερομεταφορών στην ελληνική οικονομία, αναδεικνύοντας παράλληλα το ρόλο των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην εξωστρέφεια της χώρας σε ζητήματα τουρισμού στο ανώτερο δυνατό επίπεδο».

Η τιμώμενη στην ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία της, αφού ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αναφέρθηκε στο όραμα των ΗΑΕ για ανάπτυξη βασιζόμενη στις αερομεταφορές και στον τουρισμό όπου οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι – εξ ου και ο σημαντικότατος ρόλος της εκπαίδευσης, της προσβασιμότητας και της αλληλοκατανόησης για την αντιμετώπιση των διάφορων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι “μπάρμπες” της Πηνελόπης στα κοριτσάκια της προσφυγιάς
Επόμενο άρθροΤραγικό δυστύχημα με θύμα 19χρονο από πτώση μπασκέτας- αυτόφωρο για Δήμαρχο Χίου