Αρχική Νέα Τοπικά VIDEO- Κάλεσμα ΝΤ ΧΙΟΥ ΑΔΕΔΥ για απεργία, 17/5/2017

VIDEO- Κάλεσμα ΝΤ ΧΙΟΥ ΑΔΕΔΥ για απεργία, 17/5/2017

119

Στις 17 Μάη συμμετέχουμε στη Γενική Πανελλαδική Απεργία.
Απαντάμε στα μέτρα – φωτιά για τους εργαζόμενους που εμπεριέχονται στα προαπαιτούμενα του 4ου μνημονίου.
Όλες και όλοι στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30πμ!
Η κυβέρνηση και το κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία – κόλαφο στο λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν:


• Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
• Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο. Απελευθερώνουν την κινητικότητα, την αξιολόγηση τις συμπτύξεις δημόσιων οργανισμών και τμημάτων. Απολύουν χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα στους ΟΤΑ, οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς των δημόσιων και δημοτικών νηπιαγωγείων στην ανασφάλεια με την υλοποίηση της απόφασης για τμήματα των 25 παιδιών.
• Κανείς δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
• Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δισ. ευρώ!
• Καταργούν την Κυριακή-αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
• Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
• Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την Κοινωνική Πρόνοια. Βάζουν νέους “κόφτες” στην Υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
• Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.
• Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των “κόκκινων” δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
• Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!
Τα νέα μέτρα, όπως και όλα τα προηγούμενα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, σε ένα «περιβάλλον» που θα τους προσφέρει πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγέςκαι φοροαπαλλαγές, περισσότερα «επενδυτικά» κίνητρα.
Η αντιλαϊκή αυτή επίθεση θα έχει διάρκεια, για συνέχιση των πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και κατά συνέπεια των πολιτικών της λιτότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2028.
Μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για το κλείσιμο της συμφωνίας!
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση! Μια ανάπτυξη που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δεν χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που “προσφέρει” μερικά ψίχουλα για την “ακραία φτώχεια”, όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη, να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και νωρίτερα, σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση.
Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία.
Κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέοπου για άλλη μια φορά βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να περάσουν τα μέτρα, που συνωστίζεται με τους κυβερνητικούς βουλευτές στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, που χύνει δάκρυα για την ΕΕ και το ευρώ, που ταυτίζεται με την ανταγωνιστικότητα και τα οράματα του κεφαλαίου και ύστερα κατηγορεί τις ταξικές δυνάμεις για ανθενωτική πολιτική, που κάθε φορά τρέχει να στελεχώνει τους υπουργικούς θώκους και τις θεσούλες των μνημονιακών και όχι μόνο , κυβερνήσεων που τσαλαπατούν τις ζωές μας.!
Κόντρα στις λογικές της ανάθεσης σε γαλάζιες , πράσινες και ροζέ κυβερνήσεις..
Για να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση σ’ αυτή την πολιτική.
Διεκδικούμε:
• Να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί, από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο.
• Την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα
• Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
• Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
• Μονομερή διαγραφή του χρέους με έξοδο από την ΕΕ με το λαό να διαχειρίζεται αυτά που ο ίδιος παράγει.
Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς».
Για την ΕΓ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γ. Αμπαζής Σοφία Γατανά

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροVIDEO- κάλεσμα ΕΚ Χίου για απεργία κατά του 4ου μνημονίου
Επόμενο άρθροΑριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Χίου: Όχι στο στίγμα από το παράνομο κι ανήθικο προαναχωρησιακό-φυλακή