Αρχική Απόψεις Aρθρα Ο πολιτισμός… του Δήμου Ικαρίας, του Ν. Ροδίτη

Ο πολιτισμός… του Δήμου Ικαρίας, του Ν. Ροδίτη

170

Την ώρα που ο πολιτισμός απαξιώνεται και πάει από τους αρμόδιους φορείς με άλλοθι την οικονομική κρίση, είναι πολύ καλά τα νέα που μας έρχονται από το νησί της Ικαρίας.
Ο Δήμος εκεί έκτος από την λειτουργία χειμερινού κινηματογράφου στον Άγιο Κήρυκο (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα στις 20:30 στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου Άγιου Κηρύκου), έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου να λειτουργεί το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου (με σταθερό πρόγραμμα) και για πρώτη φορά δημοτική βιβλιοθήκη στην Δημοτική ενότητα Άγιου Κηρύκου (η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ανακαινισμένη αίθουσα στον 1ο όροφο του παλιού Δημαρχείου Άγιου Κηρύκου).
Παράλληλα αξιολογώντας ως απολύτως αναγκαία την λειτουργία μιας οργανωμένης μουσειακής συλλογής, για την εκπαιδευτική κοινότητα, στο λαογραφικό μουσείο από τα μέσα Μαρτίου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα. Η τρέχουσα, είναι η έκτη σχολική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν, και θα πραγματοποιούνται, κατόπιν επικοινωνίας (τηλ: 2275350401 – 2275023273 -2275023182).
Το πρόγραμμα και το ωράριο λειτουργίας των πολιτιστικών δομών του δήμου Ικαρίας μέχρι και τον Ιούνιο είναι:
Α) Για την δημοτική βιβλιοθήκη: Δευτέρα και Παρασκευή 09:00 – 14:30.
Β) Για το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο: Τρίτη έως Πέμπτη 09:00 – 14:30.
Γ) Για τις Κινηματογραφικές προβολές Δευτέρα και Παρασκευή 20:30.

Εμείς σήμερα αναδεικνύουμε την σημασία που έχει κάποιοι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται κάπως αλλιώς τα πράγματα και ο στόχος τους είναι, να το πούμε καθαρά, να καταργήσει τη μονοπωλιακή ιδιοκτησία και στους τομείς παραγωγής και διανομής των πολιτιστικών αγαθών». Όπως κοινωνικά αγαθά πρέπει να είναι για όλους εκτός από τον πολιτισμό, η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός κλπ.
Και την στιγμή πολλοί θα κουνάτε το κεφάλι σας τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και λέτε μα δεν γίνονται αυτά μέσα σ’ένα καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε κατά βάθος, έρχεται ο Δήμος Ικαρίας σαν φωτεινός φάρος και μας λέει πως όλα μπορούν να γίνουν φτάνει να υπάρχει η πολιτική βούληση…
Να σημειώσουμε τέλος πως η δημοτική αρχή της Ικαρίας ανήκει στο χώρο του ΚΚΕ, κάτι που έχει την σημασία του και αυτό φυσικά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 22-23/3/2019

Διαφήμιση